5. Van Denizi Bisiklet Festivali yoğun katılımla başladı

Van Büyükşehir Belediyesi'nin Vangölü Aktivistleri Derneği koordinesinde düzenlediği 5. Van Denizi Bisiklet Festivali yoğun katılımla başladı.

5. Van Denizi Bisiklet Festivali bugün yoğun katılımla başladı. Birçok ilden bisikletliler, ilk gün kampının kurulduğu Kale yanındaki Atatürk Kültür Parkı’nda toplanmaya başladı.

Van Büyükşehir Belediyesi himayelerinde, Vangölü Aktivistleri Derneği koordinesinde 5. kez düzenlediği festivalde, birçok ilden ve İran’dan bisikletliler katılım gösteriyor.

Festival boyunca farklı yerlerde konaklayarak 8 günlük festivali tamamlayacak olan bisiklet severler, Van Gölü’nün etrafında 11 Ağustos’a kadar pedal çevirecek.

İlk sene 60 kişinin katıldığı festivalde, bu yıl başvuruların yoğun olduğu belirtilirken, kampın 250 kişi ile sınırlı tutulduğu kaydedildi.

Yurtdışından katılımcılar var

Yaklaşık 250 sporcunun pedal çevireceği festivale, 150 sporcu il dışından, 80 sporcu Van ve Bitlis’ten ve 20 sporcu ise İran’dan katılıyor.

8 gün sürecek olan festival, çeşitli yerlerde kurulacak kamplarla 11 Ağustos’a kadar devam edecek. 8 günlük festivalde bisikletliler 430 kilometrelik Van Gölü etrafını pedallayacak.

Bakmadan Geçme