• Haberler
  • Van Haber
  • Alipaşa Mahalle Muhtarlığı danışmanlık şirketine mi dönüştürüldü?

Alipaşa Mahalle Muhtarlığı danışmanlık şirketine mi dönüştürüldü?

Alipaşa Mahalle Muhtarı Yunus Dilmaç'a ait olduğu iddia edilen danışmanlık şirketinin Nazende apartmanı sakinlerini mağdur ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. İşte ayrıntılar...

Alipaşa Mahallesinde bulunan 29 dairelik Nazende apartmanı sakinleri kapıcı alacaklarından dolayı eve gelen icra takibiyle büyük şok yaşadı. Ali Paşa Mahalle Muhtarı Yunus Dilmaç’a ait olduğu iddia edilen Vanline Danışmanlık ve Temizlik şirketinin bina sakinlerini mağdur ettiği ileri sürüldü.

Van’ın İpekyolu ilçesi Alipaşa Mahallesinde bulunan 29 dairelik Nazende Apartmanı sakinlerinin başı bugünlerde kapıcı alacaklarıyla dertte. Bina sakinleri, Alipaşa Mahalle Muhtarı Yunus Dilmaç’a ait olduğunu öne sürdükleri Vanline Danışmanlık ve Temizlik şirketinin apartman sakinlerini mağdur ettiğini savunarak, bir mahalle muhtarının birden fazla iş yapmasının etik olmadığını savundular.

Alipaşa Mahalle Muhtarlığı danışmanlık şirketine mi dönüştürüldü?

Mahalle muhtarıyla görüşmek isteyen bina sakinleri, muhtarlığa gittiklerinde kapıların kapalı olduğunu ve kendilerine icra takibi yapılmasına sebep olan şirketin reklam afişlerinin muhtarlık binasında asılı olduğunu gören bina sakinleri sinir krizi geçirdi.

Nazende Apartmanında kapıcı olarak çalışan N.C. isimli görevlinin işten ayrıldıktan sonra alacak davası açmasıyla başlayan olayda, mahkeme kapıcıyı haklı bularak tazminat ödenmesine hükmetti. 2021 yılında açılan ve 2024 yılında sona eren davada muhtara ait olduğu belirtilen Vanline Danışmanlık Şirketine icra başlatıldı. Bina sakinlerinin iddiasına göre alacaklarını şirket hesabı boşaltıldığı için tahsil edemeyen kapıcı  N.C., bu kez de bina sakinlerine icra başlattı.

Alipaşa Mahalle Muhtarlığı danışmanlık şirketine mi dönüştürüldü?

Konu ile ilgili muhtarlık önünde toplanan bina sakinleri, 3 dönem Ali Paşa Mahalle Muhtarlığı yapan Yunus Dilmaç’ın aynı zamanda Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezinde çalışması, kendisi veya yakın aile üyeleri adına açmış olduğu danışmanlık şirketi üzerinden kazanç elde etmesine tepki gösterdi. Bina sakinleri, kapıcı alacaklarını şirkete eksiksiz yatırmalarına rağmen bu mağduriyetin şirketin sorumsuzluğu nedeniyle bina sakinlerine yansıtılmasının doğru olmadığını savundular.

Konu hakkında görüşme sağladığımız Alipaşa Mahalle Muhtarı Yunus Dilmaç ise, açıklama yapmaktan kaçındı.

Mağduriyete neden olan muhtar Yunus Dilmaç’ın kamu görevi yürüttüğünü ve bu anlamda farklı alanlarda haksız kazanç elde ettiğini savunan bina sakinleri dava açmaya hazırlanıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme