6'lı masa dağıldı! İYİ Parti'den istifalar başladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı koalisyonun dünkü toplantısı sonrasında Genel İdare Kurulu üyeleriyle bugün bir araya geldi. Toplantı sonrası medyaya açıklama yapan Akşener, 6'lı koalisyonun dağıldığını deklare etti. Bu gelişmenin ardından İYİ Parti'den istifalar başladı ve istifa edenler sosyal medyadan bunu duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı koalisyonun dünkü toplantısı sonrasında toplantıda kriz çıktığına dair kulis bilgileri sonrasında bugün Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya geldi. GİK toplantısı sonrasında medyaya açıklama yapan Akşener, 'İYİ Parti kıskaca alınmıştır, buna boyun eğmeyeceğiz. Dayatmaya boyun eğmeyeceğiz. Bu bizim temel ilkemizdir' diyerek 6'lı koalisyonu dağıttı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A ÇAĞRI

Koalisyondan beş genel başkanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini ifade eden Akşener, kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ı adaylık için önerdiğini dile getirip her ikisine çağrıda bulunarak cumhurbaşkanlığı konusunda harekete geçmelerini istedi.

AKŞENER'İN AÇIKLAMASI SONRASINDA İSTİFALAR BAŞLADI

Akşener'in koalisyonu dağıtması sonrasında İYİ Parti'den istifa ettiğini sosyal medyadan dile getirenler de oldu. Birçok kişi Akşener'e tepki olarak İYİ Parti'den istifa ettiğini gösteren ekran görüntüleriyle yorumlar da yaptı.

Bizans böyle çökmedi.
İYİ Parti'den istifa eden edene :)

Bu arada ADAM KAZANACAK! pic.twitter.com/DYCR7GAkx1

— Misvak Caps (@misvakcaps) March 3, 2023

Bakmadan Geçme