Abdulahat Arvas AK Parti'den istifa mı ediyor? İşte ayrıntılar...

AK Parti Genel Merkezi il teşkilatlarında köklü değişimin startını verirken, kulisleri hareketlendiren bir gelişme yaşandı. AK Parti Van eski milletvekili ve 31 Mart seçimlerinde büyükşehir belediye başkan adayı olan Abdulahat Arvas'ın partsinden istifa edeceği konuşuluyor.

AK Parti Genel Merkezi yerel seçimlerinde büyük bir oy kaybı yaşayarak ilk kez ikinci parti konumuna geldi.

Seçimlerin ardından bir çok ilde görevden almalar ve istifalar yaşandı. Van'da 5 ilçe başkanı görevden alınırken, il başkanlığına ise kimin getirileceği merak konusu oldu.

Hezimetin adı: Abdulahat Arvas!

Yerel seçimlerde Van'da 14 belediyeyi kaybeden AK Parti, teşkilatın tamamında değişikliğe gidiyor. İlk adımı 5 ilçede atan parti genel merkezi ilçe başkanlarını görevden aldı. İlçe teşkilatlarında temayül yoklamaları başladı. İl Başkanlığı için genel merkezde yoğun mesai harcadığı belirtilen Abdulahat Arvas'ın olumsuz karar çıkması durumunda AK Parti'den istifa etmesi bekleniyor.

Vanlılardan Arvas'a oy tepkisi

31 Mart yerel seçimlerinde elinde bulundurduğu 7 belediyeyi kaybeden AK Parti'de gözler kongreye çevrildi. Van İl Başkanlığı için bazı isimler ön plana çıkarken, bunların başında partisine 31 Mart'ta hezimeti yaşatan büyükşehir adayı Abdulahat Arvas'ın adı yer alıyor. Teşkilat içinde de konuşulan bu isim tepkilere neden oldu. Van'da bulunan AK Parti seçmeninin yerel seçimlerde sandık başına gitmemesinin nedenleri arasında da Arvas'a olan tepki gösteriliyor.

Arvas'ın siyasi kariyeri bitti mi?

31 Mart seçimlerinde başarısız bir seçim çalışması yürüten Abdulahat Arvas, seçim günü YSK'ya yaptığı itirazla Türkiye gündemine düşmüş eleştirilerin hedefi olmuştu. İtiraz dilekçesinde imzası bulunan Arvas, konu hakkında açıklama yaparak olayı yalanlamıştı. Yakınları başta olmak üzere kamuoyunun tepkisini toplamıştı. Bu hareketiyle siyasi kariyeri büyük tahribata uğraya Arvas'a AK Parti'de yeniden bir görev almasının ihtimaller arasında olmadığı ve bu nedenle partisinden istifa edeceği belirtiliyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme