Boris Johnson hangi adayı destekleyecek? Açıklama geldi...

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Muhafazakar Parti liderliğinden istifası sonrası ilk kez gazetecilerin sorularını yanıtladı. Boris Johnson'a, liderlik yarışında hangi adayı destekleyeceği soruldu.

Boris Johnson'a, liderlik yarışında hangi adayı destekleyeceği soruldu. Johnson bu soruya, 'Destek vererek hiçbir adaya zarar vermek istemem' yanıtını verdi.

7 Temmuz'da istifasını açıklayan ve partisinin yeni lideri seçilene dek başbakanlık görevini sürdüreceğini duyuran Johnson, kabinesindeki bakanları kendisinin yanında olmaları için ikna etmeye çalıştığını ancak başarısız olduğunu söylemişti.

İngiltere'de son olarak Dışişleri Bakanı Liz Truss Muhafazakar Parti liderliğine adaylığını açıkladı. Böylece aday sayısı 11'e yükseldi.

Eş zamanlı istifa mektupları ile süreci tetikleyen eski Sağlık Bakanı Sajid Javid ve eski Maliye Bakanı Rishi Sunak da parti liderliği için yarışacak. Bu iki isme ek olarak kabinede görev almamış olan Tom Tugendhat ve hukuki işlerden sorumlu Suella Braverman da aday olacaklarını açıkladılar. Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Maliye Bakanı Nadhim Zahawi, eski Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ve Ticaret Bakanı Penny Mordaunt da adaylıklarını açıkladı.

Bakmadan Geçme