Edremit Belediye Başkanı İsmail Say'dan 'kentsel dönüşüm' ironisi

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, katıldığı televizyon programında Edremit'i kentsel dönüşümle yeniden inşa edeceklerini söyledi. Açıklama iki yıldır bir kısmı heyelan nedeniyle trafiğe kapalı olan ve tek yönlü kullanılarak bir türlü hizmete açılamayan TOKİ yolunu akıllara geldi.

Şehrivan Tv'de 'Hal Böyleyken' programında Gazeteci Ömer Aytaç Aykaç'ın konuğu olan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, deprem hakkında açıklamalarda bulundu. Deprem konsunda Van'ın 2011 yılına göre daha iyi olduklarını söyledi.

Edremit ilçesinin zemin olarak kayalık bir bölge olduğunu ve Büyükşehir Belediyesiyle birlikte üç hekttarlık bir alanda kentsel dönüşüm yapacaklarını belirten Say, "Sayın Valimizin Van'a dönemesiyle birlikte TOKİ bölgesinde ilk ve tek kentsel dönüşümü yapacağız. 2 katlık yapılarla yeni bir şehir kurulacak. insani yaşam şekline dönmeliyiz. Bizlerin dağların ve sağlam alanları yerleşim yerine çevirmemiz gerekiyor. Yaşanan deprem felaketinde ders çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Başkan Say'ın TOKİ yolundan haberi var mı?

Deprem felaketi hakkında ve kentsel dönüşüm hakkında değerlendirmeler yapan Say'ın, bir yandan kentsel dönüşümden bahsetmesi, diğer yandan heyelan nedeniyle çöken ve yıllardır vatandaşların kullanamadığı yolun akıbetini akıllara getirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan ve geçiğimiz yıl trafiğe kapatılarak yeniden asfaltlama çalışması yapılarak hizmete açıldı.

Büyük bir maliyetle hizmete açılan TOKİ yolu, henüz 2 ay bir süre geçmişken yeniden çöktü ve kullanıma kapatıldı. Yolun 500 metrelik bir kısmı heyelan nedeniyle kaydı ve kullanılamaz durumda. Böyle bir durumda Başkan Say'ın Van Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yeni bir kentsel dönüşüme başlayacaklarını açıklaması dikkat çekti.

500 metrelik bir yolun çökmesine neden olan sorunu 2 yıldır ortadan kaldıramayan Büyükşehir ve Edremit Belediyesi, şimdi ise kentsel dönüşümü dillendirmesi ironi olarak değerlendirildi.

Trafik ve vatandaşlar diken üstünde

TOKİ yolunda kapalı olan kısmında trafik tek yönlü olarak sağlanıyor. Bölünmüş yolda kullanılan dubaların ise zamanla söküldüğü ve vatandaşların zaman zaman tehlike atlattıkları aktarıldı.

Bakmadan Geçme