Meteorolojiden Van için flaş uyarı

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelerine göre Yazın en sıcak ve bunaltıcı günlerini tanımlayan Eyyam-ı Bahur sıcakları etkisini sürdürürken Meteoroloji'den Van'ın doğu ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısı geldi. Vatandaşlar, kuvvetli yağış sonrası ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Ordu, Artvin, Ardahan, Ağrı çevreleri ile Iğdır'ın güney, Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık, yarın kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan ve Ağrı çevreleri ile Iğdır'ın güney, Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

VAN 15°C, 28°C

Az bulutlu ve açık, Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak,

HAKKRİ 34°C

Parçalı bulutlu,

BİTLİS 31°C

Parçalı ve az bulutlu

AĞRI °C, 29°C

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM 11°C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS 11°C, 28°C

Az bulutlu ve açık, yarın parçalı bulutlu

MALATYA 19°C, 37°C

Az bulutlu ve açık

Bakmadan Geçme