Rojin'in Merak Edilen Ön Otopsi Raporu Belli Oldu!

Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Rojin Kabaiş'in arama çalışmalarının 18. gününde cansız bedeni bulundu. Peki, Rojin Kabaiş intihar mı etti, otopsi raporu çıktı mı?

Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in arama çalışmalarının 18. gününde cansız bedeni bulundu.

Peki, Rojin Kabaiş intihar mı etti, otopsi raporu çıktı mı?

ROJİN KABAİŞ İNTİHAR MI ETTİ?

27 Eylül günü kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere ayrılırken güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde üstünde eşofmanları olan ve turnikeden geçtiği sırada telefonla ilgilendiği görülen Rojin'den 18 günde haber geldi.

Aramaların 13'üncü gününde Van Gölü kıyısında başörtüsü de bulunan Kabaiş için İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, itfaiye, Kızılay ve gönüllü arama kurtarma ekiplerince yürütülen çalışmalar devam ederken, Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi sahilinde ceset olduğu ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Yapılan incelemede cesedin 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'e ait olduğu tespit edildi.

Genç kızın ön otopsi raporu belli oldu

Van'da 27 Eylül'de kaybolan ve Van Gölü kıyısında cesedi bulunan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ön otopsi raporu çıktı.

Yapılan ilk incelemede darp ve silah izine rastlanmadı.

'Uzun Süre Suda Kalmış'

Genç kızın kıyafetlerinin üzerinde olduğu, uzun süre suda kalması sebebiyle cesedinin şiştiği öğrenildi.

Bugün memleketi Diyarbakır'da toprağa verilen Rojin Kabaiş'in ön otopsi raporu da çıktı.

Yapılan ilk incelemede darp ve silah izine rastlanmadı. Ön otopsi raporundan elde edilen bulgular İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek.

İŞTE RAPORUN DETAYLARI

Alınan 100'e yakın numune, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ön otopsi raporuna göre, kesici ve ateşli silah yaralanmasına ilişkin bir bulguya rastlanmadı.

Ayrıca herhangi bir kemik kırığı da tespit edilmedi.

İLK BULUDA ŞÜPHELİ BİR DURUM YOK

Raporda, Rojin'in boynunda, diz ve kolları ile göğüs ön yüzünde kanama ile uyumlu olabilecek renk değişiklikleri olduğu belirtildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, yapılan ilk bulgularda şüpheli bir duruma rastlamadıklarını, ancak uzun süreli suda kaldığı için cesette ciddi anlamda deformelerin gözlendiğini, bu nedenle İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek sonuçlara göre ölüm nedeninin ortaya konulacağını kaydetti.

Bakmadan Geçme