SİRKECİ-KAZLIÇEŞME HATTINDA İLK TEST SÜRÜŞÜ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Şu an İstanbul'un raylı sistem ağı 338,8 kilometre ve yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde bu rakam 394,5 kilometreye yükselecek' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi test sürüşü törenine katıldı.

Önce projeye ilişkin bilgi aldı, sonra test sürüşü yaptı. Ardından kameralar karşısına geçti, müjdeyi verdi. Uraloğlu, “Dünyanın en özgün kent içi raylı sistem projelerinden biri daha hayata geçmek için gün sayıyor. İnşallah bu yılsonu hizmete alacağız, İstanbullulara hayırlı olsun” dedi.

Bakan Uraloğlu, Kazlıçeşme-Sirkeci Hattı'nın İstanbul'da devam eden en önemli kent içi ulaşım projelerimizden biri olduğunu söyledi. Projenin sadece bir raylı sistem işi değil, aynı zamanda yaya odaklı yeni nesil ulaşım projesi olduğuna dikkati çeken Bakan Uraloğlu, "Şehirlerde toplu taşımanın ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ve yayalaştırma projelerine dair genel konsepti oluşturuyor ve bunun gelişmesine çok önem veriyoruz. Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Odaklı Dönüşüm Projemiz de bunun en güzel örneklerinden biridir. Mevcutta Sirkeci-Kazlıçeşme arasında atıl vaziyette duran 8,3 kilometrelik hatta gerekli iyileştirmeleri yaparak 8 istasyon ile tekrardan kullanıma başlatıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme