SMA hastası minik Sena tedavi için yardım bekliyor

Van'da SMA hastası olarak doğan 8 aylık Sena Bilir'in tedavi edilebilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.

Sağlık kuruluşları ve tabip odaları devletin sosyal sorumluluk gereği SMA hastalarını ücretsiz şekilde tedavi etmesi gerektiğini söylerken, aile Sena'nın tedavisi için hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Orhan ve Evin Bilir, çocuklarının hastalığını henüz 9 günlük iken öğrendiklerini aktardı. Minik Sena'nın da diğer SMA hastaları gibi tedavisinin yapılması için hayırsever vatandaşların desteğini beklediklerini aktardılar.

Sena'nın tedaviye başlaması 2 milyon dolar

Ailesi, Sena'yı tedavisine başlanması için 2 milyon dolara ihtiyaç duyulduğunu ve bu nedenle yardım kampanyası düzenlediklerini duyurdu.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Bilir çifti, “Çocuğumuz yaşıtları gibi parklarda oyun oynasın istiyoruz. Halkımızın bu konuda desteğini bekliyoruz. Valilik onaylı banka hesaplarımıza yapılacak en ufak bağış bile Sena'ya umut olacak. Henüz 9 günlük ike hastalığını öğrendik. Şaunda 8 aylık oldu. Biran önce tedavisine başlanması gerek. Tüm hayırseverlerden yardım bekliyoruz." ifadelerine yer verdiler.

Sena'ın babası adına Ziraat Bankası'nda açılan TR79 0001 0000 9676 0164 9750 07 nolu hesaba hayırseverlerin katkı sağlayabilecekleri belirtildi.

Bakmadan Geçme