Sütçü Kenan rekabeti Van'ın kültürü diye tanıttı!

Van'ın en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Sütçü Kenan kahvaltı işletmesi Kanal 7 ekranlarında yayımlanan Bahar Kapıda programında parmak, el hareketiyle müşteri çağırmayı kentin kültürü diye tanıttı.

Kanal 7'de dikkat çeken programlar arasında yer alan Bahar Kapıda, Bahar Gelir'in sunumuyla ekrana gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Van'a bir program yapmak üzere gelen Bahar Gelir kahvaltıcılar sokağında bulunan Sütçü Kenan'a konuk oldu. Kahvaltı programında çalışanlar tarafından sürekli vatandaşlara sesli ve el işaretleriyle gel gel yapılmasıyla ilgili bir soru soran Gelir'e kahvaltı işletme sahibinin yanıtı tepkiye neden oldu. Rekabet için vatandaşları rahatsız eden hareketi işletme sahibi kentin kültürü olarak televizyon kanalına yansıttı.

Geçtiğimiz yıllarda cadde üzerinden geçen vatandaşı söz ve işaretleriyle rahatsız eden Kahvaltıcılar Sokağı esnafı için yetkili kurumlar harekete geçmiş tekrar edilmesi halinde caydırıcı cezaların verileceği belirtilmişti. Sözlü hareketlerle vatandaşı kahvaltıcılar sokağına çekmeye çalışan esnafların çirkin hareketi biterken yerine el ve parmak işaretleri devam ediyor. Kısa süre önce Van'a program yapmak üzere gelen Bahar Gelir kahvaltıcılar sokağında Van kahvaltısını tanıtmak üzere bir program gerçekleştirdi. Çalışanların el ve parmak işaretlerini merak ederek Sütçü Kenan'a sebebini soran Gelir'e cevap ise rekabet yerine Van kültürü olduğunu söylemesi tepki topladı.

“MÜŞTERİ ÇEKMEK SOKAĞIN KÜLTÜRÜ”

Bahar Gelir'in sorularını yanıtlayan Sütçü Kenan işletme sahibi,“Bu Van'ın bir kültürü, bizler Van'ın aynasıyız, gelen yerli ve yabancı turistler ilk olarak bizim sokağımıza gelir, bizlerle şehri tanır, bizde gelen her misafiri kendi misafirimiz gibi ağırlarız. Bize gelen misafirler mutlu mesut, güler yüzle. Bizim sokak başında bağıran personellerimiz sokak kültürünü yansıtıyor, yıllardır bu şekilde yapılıyor, büyüklerimiz bize çok büyük bir miras bırakmış durumda Van kahvaltı kültürünü bizde devraldık ve gelecek nesillere bu şekilde bırakacağız” dedi. yenidogugazetesi

Bakmadan Geçme