Van'a ilk kar ne zaman yağacak?

Kış aylarının yaklaşmasıyla Van ve bölge illerinde hava sıcaklığı hissedilir derecede düşerken Meteoroloji uzmanları Perşembe gününden itibaren Doğu Anadolu ve İç Anadolu için kar yağışı uyarısında bulundu. Van'a ilk kar yağışı için tarih veren Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, Özellikle iç kesimlerde kar yağışının 10 santime kadar olabileceğini bildirdi.

Meteoroloji'den birçok il için sağanak, fırtına ve kar yağışı uyarısı geldi. Ekim ayı ortalarında Van'da hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyretmeye devam ediyor. Meteoroloji uzmanları ilk kar yağışı için uyarılar yaparken Van ve bölge illeri için kar yağışı için tarih verdi.

5 il İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji yeni hafta ile başlayan yağışların özellikle ülkenin kuzey ve kuzey doğu kesimlerinde sağanak yağış ve fırtına yoğun bir şekilde hissedilecek. Perşembe gününden itibaren ise sıcaklıklarda düşüş beklenirken Giresun, Ordu, Rize, Trabzon ve Artvin için sarı kodlu uyarı geldi. Özelikle Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

TÜRKİYE'NİN BEKLEDİĞİ KIŞ BAŞLIYOR

Meteoroloji uzmanları tarafından verilen bilgilere göre; Türkiye'nin beklediği kış mevsimi de artık başlıyor. Yapılan değerlendirmelere göre hava sıcaklığı hafta içi Perşembe gününden itibaren düşüşe geçecek nokta sıcaklıklarda düşüşle beraber Doğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı görülecek. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, Özellikle iç kesimlerde kar yağışının 10 santime kadar olabileceğini bildirdi. Perşembe günü başlayacak olan sıcaklık düşüşü hafta boyunca devam edecek.

Bakmadan Geçme