Van AK Parti aday listesine partililerden tepki!

14 Mayıs'ta yapılacak olan milletvekili genel seçimleri için partilerin aday listeleri bugün YSK'ya verildi. Kesin Listelerin açıklanmasının ardından AK Parti Van Milletvekili listelerine sosyal medyadan tepki yağdı!

Türkiye 14 Mayıs'ta seçime gidiyor...

Bugün patilerin aday listeleri YSK'ya teslim edildi. YSK'da şimdi de itiraz süreci başladı.

Son saatlere kadar gizlenen AK Parti milletvekili adaylarının listesi, kamuoyuna açıklandı. Listenin açıklanmasının ardından sosyal medyada gündem oldu.

Partililer, AK Parti'nin Van Milletvekili listesine itiraz ederek, tepkilerini dile getirdiler.

Seçime Yeşil Sol Partisi'nden girecek olan HDP, Van 1. sıra milletvekilliği için Pervin Buldan'ı aday gösterirken, AK Parti ise birinci sıra adayı olarak Burhan Kayatürk'ü gösterdi.

Yurt genelinde her ilde birinci sırada bakan seviyesinde adayların ön plana çıktığı AK Parti'de, Van milletvekili adayları ve sıralaması büyük tepki topladı.

AK Parti Listesi şu şekilde açıklandı

Van'da eski milletvekilleri ilk üç'te yer aldı

Açıklanan listede ilk üç sırayı eski Van Milletvekillerinin olması büyük eleştiriye neden oldu. aday adayları içerisinde gerek parti içerisinde, gerekse parti dışında özveriyle çalışan isimlerin olduğu ve buna rağmen listeye alınmaması seçmen üzerinde duş etkisi yarattı.

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanını destekleyeceğini belirten partililer, milletvekili oylamasında AK Parti'ye destek vermeyeceklerini vurguladılar. Partililer, 'Bu liste partimize yakışmadı. Kaybeden yine Van olacak' ifadelerini kullandılar.

Muhalefet partileri AK Parti listesini sevinçle karşıladı

22 yıllık AK Parti siyaseti ve iktidarı döneminde ilk defa bu kadar iddialı bir seçime giren muhalefet kesimi ise, AK Parti'nin Van listesini memnuniyetle karşıladı. Muhalefet kesimi, AK Parti'nin yalnızca bir vekil çıkarabileceği yönünde fikirlerini belirttiler.

İşte sosyal medyadaki tepkilerin bazıları şu şekilde;

Bakmadan Geçme