Van Barosu kadın üyesini hedef gösterdi

Av. Melis Yıldız sosyal medya hesabından 2022 yılında şehit olan polis memuru Sedat Gezer'in faillerine yönelik attığı Tweet nedeniyle Van Barosunun hedefi haline geldi.

Polis memuru Sedat Gezer, 2022 yılında Mersin'de polisevine yapılan teröristler tarafından yapılan silahlı saldırı sonucu şehit olmuş, çıkan çatışmada 2 kadın terörist etkisiz hale getirilmişti.

Olayın yaşandığı gün sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyümüş ve teröre lanet mesajları yağmıştı.

Van Barosuna kayıtlı Av. Melis Yıldız'da tepki gösterenler arasındaydı. Yıldız, sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin olarak "ölünüzü dirinizi, hergün birinizi, birgün hepinizi #SedatGEZER " sözleriyle teki gösterdi.

Atılan bu tweet nedeniyle Van Barosu harekete geçerek, Van Barosu üyesi kadın avukat hakkında re'sen soruşturma başlattığını duyurdu.

Barodan yapılan açıklamada, "Baromuz üyesi Av. Melis Yıldız'ın avukatlık meslek kuralları ile bağdaşmayan ve avukatlık mesleğinin itibarını zedeleyen sosyal platformlardaki paylaşımları nedeniyle Avukatlık Kanunu'nun ilgili maddelerince re'sen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Amacı üyelerinin menfaatini gözetmek olan Van Barosu, Av Melis Yıldız'a soruşturma başlatılmasıyla yitinmeyerek, soruşturma metnini kimliği açık şekilde sosyal medyadan paylaşması dikkat çekti. Baro bu paylaşımıyla Av. Melis Yıldız'ı hedef haline getirdi.

Konu hakkında sosyal medyada açıklamalar yapan Av Melis Yıldız'a destek mesajları yağdı.

Hakkında soruşturma başlatılan Av. Melis Yıldız sosyal medya hesabından Baro hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Avukatlık kanunu nasıl uygulaması gerektiğini bile bilmeyen yönetim soruşturma açmayı bile becerememiş. Ama ben kendileri hakkında hukuki süreci başlattım. Bu vesileyle kendilerine hukuk nasıl işletilirmiş öğreteceğim. Barodan alacağım tazminatı da hukuk öğrencilerine vereceğim" ifadelerini kullandı.

Yıldız, "Bu twit'imin sorgusu yapılıyor! Sedat Gezer, Mersin'de polisevine yapılan hain saldırıda 2 PKK'lı kadın terörist tarafından şehit edildi. Buna tepki göstermem niye sizi rahatsız ediyor. Evet PKK'lılar için diyorum: ÖLÜNÜZÜ, DİRİNİZİ, HER GÜN BİRİNİZİ, BİR GÜN HEPİNİZİ!!! ŞUNU BİLİN SİZLERİ GÖMECEK YERİMİZ VAR!!! BAYRAKSIZLAR!!!" dedi.

Av. Ayşenaz Çimen ise, "Van Barosu yanımda ben de o ortamın bir parçası iken Kürtçe konuşulması kulaktan kulağa konuşmakla aynı saygısızlık"diyen avukata soruşturma açtı. Baro,komisyonu toplanmadan Twitter'dan soruşturmayı açıyor ve ondan sonrası avukat hanıma sosyal medya linci. Bu baroların amacı ne?" diyerek, Yıldız'a destek verdi.

Bakmadan Geçme