Van'da uçak seferleri yine artmadı!

Van'da uçak seferleri tartışması gündemden düşmüyor. Pandemiden sonra 24'ten 12'ye düşürülen uçak sefer sayıları nedeniyle bilet krizi yaşanan Van'da geçtiğimiz günlerde sevindirici bir gelişme yaşanmıştı ancak sözler yine tutulmadı.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ile görüştükten sonra 15 Eylül'den itibaren Van'da uçak seferlerinin artacağı müjdesini verdi ancak tam tersi oldu. 3 sefer eklenmesi beklenen Van'da uçak sefer sayısı 15 Eylül'de 10'a düştü.

Pandemiden sonra yarı yarıya düşürülen sefer sayıları nedeniyle bilet bulmakta zorluk çeken Vanlılar sürekli havayolu şirketlerine çağrı yapıyor. Yıllardır yapılan tüm çağrılara rağmen bir yol kat edilemezken geçtiğimiz günlerde sevindirici bir gelişme yaşanmıştı.

Vanlı turizmci Abdulkerim İnce isimli turizmci medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın Burhan Kayatürk işyerimizi ziyaret ederek bizi onurlandırmıştır. Van'ın sorunlarından birisi olan uçak seferleriyle ilgili konuyu görüştük kendisi acentemizde THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat beyle görüştü. Eylül ayı 15'i itibariyle 3 adet uçak seferi arttırma sözünü aldı.” demişti.

Bunun üzerine yerel ve ulusal medyada uçak seferlerinin artacağı yönünde haberler yayınlanmış ve yeterli olmasa da güzel bir gelişme olarak karşılanmıştı.

UÇAK SAYISI YİNE ARTMADI

15 Eylül'de 15'e çıkarılması beklenen sefer sayısı 10'a düşürülmüş 16 ve 17 Eylül'de (bugün) ise 12'de kalmıştı.

TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, "Bir acentamızın TÜRSAB sayfamızda Flaş haber diye sözüm ona sektöre müjdelediği haber yalan oldu. THY 15 Eylül itibari ile bir uçağımızı daha iptal etti. 11 uçaktan 10 uçağa düştük. Van'daki siyasi aktörler bir daha bize müjde vermeyin müjdeniz ters tepiyor." diyerek eleştirdi.

Vanlı iş insanı Feridun Irak, duruma şu sözlerle tepki gösterdi: “Bu kadarı da olmaz demeyin oldu! Eskiden Van'a günde 20'den fazla uçak sefer yapıyordu. 11'e kadar düşürdüler. Vekilimiz yıllık 28 800 000 Lira maaş alan genel müdürü aradı halkımız perişan dedi. ‘Merhametli' Genel müdür lütfedip 15 Eylül'den itibaren 3 sefer ekleme sözü verdi. Turizimci dostumuz müjde vererek duyurdu. Nihayet 15 Eylül geldi. Uçak sefer sayısının 14 olmasını beklerken 10'a düşürülmüş olduğunu gördük. Çok ‘merhametli' Gen. Müd. bizimle eğlenmiş.”

Bakmadan Geçme