Van YYÜ başı boş köpeklerin mekanı oldu!

Van YYÜ kampüsünde sayıları her geçen gün artan başıboş köpekler öğrencilerin can güvenliğini tehdit ediyor. Başı boş köpeklerin bulunduğu üniversite kampüsünde insanların yaşam alanları tehlike altına giriyor.

Eğitim öğretim döneminde bir çok kez köpek saldırısına mağruz kalan üniversite öğrencisi, aileleri ile birlikte okul yolunu tutmak zorunda kalıyor. Başı boş köpek saldırılarına her geçen gün yenisi eklenirken, saldırıya uğrayanların hayatları ciddi travmalara maruz kalıyor.

Aileler ve öğrenciler tedirgin

Bir çok arkadaşlarının defalarca köpeklerin saldırısına uğradığını belirten öğrenciler, 'Sabah erken saatte okula gitmik zorundayız. Sabah yurttan çıktığımızda köpeklerin saldırısına uğruyoruz. Çünkü yurt önünde köpekler toplanıyor. İnsanlara zarar veren bu köpeklerin toplatılmasını istiyoruz' dedi.

Sorunun çözümü için defalarca başvuru yapıldığı halde sokak hayvanları kanunu gerekçe gösterilerek çözüm üretilmediğini savunan üniversite sakinleri, 'Üniversite yönetimine köpeklerin toplatılıp barınaklara alınması yönünde yüzlerce dilekçe verildi. Bu yönde belediyelerin de vatandaşların kaygılarını ve çocukların korkularını dikkate alarak proje üretmeleri ve insan odaklı faaliyette bulunmaları bekleniyor. Hayvanseverlerin gelişigüzel yerlere mama ve et ile beslemeleri hayvanların yaşam alanlarımıza müdahale etmelerinin yolunu açıyor' ifadelerinde bulundular.

Üniversite sakinleri köpeklerin itlafını değil, yerleşim alanları dışında yapılacak barınaklara alınmasını talep ediyor.

Bakmadan Geçme