Van'da 15 Temmuz kutlamaları programı açıklandı!

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi sonrası her yıl '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' olarak kutlanıyor. Van'da 15 Temmuz kutlamaları programında neler var? Detaylar haberimizde...

Her yıl çeşitli etkinliklerle Van'da kutlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri 2022 programı açıklandı. Van Valiliği kutlama programlarına ilişkin bilgileri paylaştı. Gün boyu sürecek etkinlikler neler?

Van Valiliğinden yapılan 'Türkiye Aşkına' başlıklı etkinlik duyurusunda15 Temmuz etkinlikleri şu şekilde sıralandı.

Valilik açıklamasında, "10.00 ile 11.30 saatleri arasında Akköprü Mezarlığında şehitlik ziyaretiyle etkinliklere start verilecek.

11.30-12.18 saatleri arasında camilerde mevlid-i Şerif ve hatim programları düzenlenecek.

Van okçular tepesi demokrasi nöbette olacak!

Saat 20.00'da 'okçular tepesi' olarak adlandırılan Beşyol meydanında etkinliklerin startı verilecek. Etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayacak. Kur'an-ı Kerim ve duaların edilmesiyle program devam edecek.

Beşyol meydanına kurulacak dev ekranda 15 Temmuz şehitlerinin isimleri ile birlikte, 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimi yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlara seslenecek!

Protokol üyelerinin de konuşmalarının yer alacağı etkinlikler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka videolu seslenişiyle sürecek.

Saatler 22.00'ı gösterdiğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu müzik dinletisi, şiir ve tiyatro gösterisinin ardından derece elde edenlere ödülleri verilecek.

Camilerde sela okutulacak

23.55'de ise ilahilerin seslendirileceği 15 Temmuz etkinlikleri, 00.13'de kentte bulunan tüm camilerde sela okunmasının ardından sona erecek." ifadesine yer verildi.

Bakmadan Geçme