Bulut Yazılımlarının İşletmelere Olan Faydaları

Bulut bilişim, küçük ve orta ölçekli işletmeler için pek çok fayda sağlıyor ve rekabet edebilmelerini kolaylaştırıyor. Bu faydaların neler olduğunu öğrenin.

Bulut bilişim, küçük ve orta ölçekli işletmeler için pek çok fayda sağlıyor ve rekabet edebilmelerini kolaylaştırıyor. Bu faydaların neler olduğunu öğrenin.

Bulut Yazılımlarının Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Olan Etkisi

Bulut bilişim, günümüzde hemen her çevrimiçi hizmette kullanılıyor. 7Slots casino giriş işlemini yaparken bile aslında bulutta host edilen bir web sitesini kullanıyorsunuz. Buna, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler de dahil. Artık onlar da bulut tabanlı yazılım uygulamaları aracılığıyla çalışan ağlar kullanıyor. Bu, kullanıcıların şirket ağına masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve cep telefonlarındaki tarayıcılar aracılığıyla erişmesini ve yapılan her operasyonun dijital bir kaydını oluşturmasını sağlıyor. Diğer bir deyişle, şirketinizi buluta taşımak, size pek çok fayda sağlayabilir. Bu avantajların en önemli olanlarına aşağıda değiniyoruz.
İş Ölçeklenebilirliği

Piyasadaki belirsizlikler, özellikle de pandemi koşulları gibi hesaplanamayan riskler, geleneksel ölçeklendirme metotlarının yetersiz kalmasına neden olur. Bulut bilgi işlem ise, esnek ölçeklenebilirliği sayesinde şirketlerin etkili bir şekilde büyümesine yardımcı oluyor. Şirketiniz büyüdükçe sunucu sayısını artırmak veya ek depolama kapasitesi satın almak zorunda kalmadan altyapınızı büyütebilirsiniz. Bunun elbette tam tersi de geçerlidir: Gerektiği zaman her ikisini de azaltabilir ve masrafları azaltabilirsiniz.

Servis sağlayıcınızla iletişime geçerek bunları kolayca yapabilirsiniz. Bir şirket hızla büyürken, hizmetlerini bulut altyapısını kullanarak büyütmek de kolay olacaktır. Aynı şekilde, ekonomik kriz veya pandemi koşulları gibi durumlarda operasyonel altyapınızı kolayca küçültebilirsiniz. Bulut bilgi işlemin belki de en önemli avantajı, dünyanın önde gelen şirketlerinin de kullandığı operasyonel esnekliktir. İşletmeler, modern rekabet ortamında etkinliklerini, üretkenliklerini ve genel performanslarını artıracak (veya azaltacak) araçlara rahatça ulaşabilir.

Dijital Dönüşüme Katkı

Günümüzde çok sayıda şirketin “dijital dönüşüm” sürecinden geçtiğini söyleyebiliriz. İşletmelerin günümüzün rekabetçi ortamında ayakta kalabilmeleri için bunu yapmaları neredeyse şart oldu. Bununla birlikte, dijital dönüşüm, “kağıtsız” hale gelmekten daha fazlasını içerir. 

Bu süreç, kurumsal operasyonların baştan sona değişmesini de gerektirecektir.  Dijital dönüşümü gerçekleştirmek isteyen işletmeler, tüm operasyonlarını buluta taşıyarak bu süreci daha etkili ve verimli şekilde tamamlayabilir. Mevcut veri merkezlerini buluta entegre etmek pahalı ve bazen karmaşık bir işlemdir, ancak saygın firmalarla çalışarak zahmetsiz ve sorunsuz bir aktarım gerçekleştirebilirsiniz. Bu süreci bulut bilişime geçiş yaparak tamamlamak, aşağıdakiler dahil pek çok avantaj elde etmenizi sağlayacaktır: 

- Güvenli ve Verimli İş birliği;
- Kolay ve Hızlı Erişim;
- Basitleştirilmiş Yedekleme ve Kurtarma;
- Maliyet Azaltma;
- Daha İyi Müşteri Hizmetleri.

Şimdi de, tüm bu avantajlara tek tek göz atarak ne anlama geldiklerinden bahsedelim. 

Güvenli İş birliği

Tüm yazılımlar gibi iş yazılımları da güvenlik güncellemeleri, ek özellikler ve hata düzeltmeleri için sürekli olarak güncellenir. Bulut teknolojisi, güncelleme yükümlülüğünü bulut yazılım sağlayıcısına bıraktığından, şirketinizin bununla uğraşmasına gerek kalmayacaktır. İşletmelerin iletişim altyapısından, güvenlik güncellemelerinden ve işletim yazılımı güncellemelerinden sorumlu olan taraf, bulut sağlayıcının kendisi olacaktır. Bu, tüm sistemin nasıl çalıştığıyla uğraşmak zorunda kalmadan sadece iş birliğine odaklanabileceğiniz anlamına gelir. Bulut bilgi işlem, dünyanın herhangi bir yerindeki çalışanlar için hızlı, basit ve güvenilir iletişim sağlayacaktır. Herhangi bir çalışan, incelemek, değiştirmek veya yorumlamak için herhangi bir anda buluttaki verilere ulaşabilir. 

Ayrıca bulut bilişim, çok sayıda takımın aynı anda çalışması için mümkün olan en iyi çözüm olabilir. Örneğin, tüm UI/UX tasarımcıları, mühendisler, pazarlama ekibi ve ürün yöneticileri birbirleriyle kolayca iş birliği yapabilir ve iletişim kurabilir. Bu sayede birbirlerinin iş verimliliğini ve performanslarını kontrol etmeleri de mümkün olacaktır.

Kolay ve Hızlı Erişim

Bulut bilgi işlem bir İnternet bağlantısı olan herhangi bir yerden hızlı veri erişimine olanak tanır. İşletmelerin özel uygulamalar içeren bir tablet veya dizüstü bilgisayar kullanmaları gerekmez. Tüm çalışanlar basitçe bir tarayıcıya sahip herhangi bir cihazı kullanabilir. Sadece bu bile çalışanlara teslim edilecek cihazların maliyetinde ciddi bir tasarruf yapmanızı sağlayabilir. Cihazların kullanacağı yazılım bulutta saklandığından, erişim hem kolay hem de hızlı olacaktır. Dahası, bu cihazların kaybolması veya çalınması durumunda güvenlik konusunda endişelenmenize de gerek kalmaz: Cihazda bir şey depolanmadığı için veri kaybetmezsiniz ve o cihazın bulut yazılımına olan erişimini kolayca iptal edebilirsiniz.

Veri Yedekleme ve Kurtarma Kolaylığı

Bulut bilişimin en önemli avantajlarından biri depolama alanını dert etmeye gerek kalmamasıdır. Verilerinizi depolamak ve yedeklemek için kullanabileceğiniz alanın teorik olarak herhangi bir sınırı yoktur. Bulut yazılımları, şirketinizin verilerinin tamamen korunmasını sağlayan dahili yedekleme ve geri yükleme özelliklerine sahiptir. Yani sizin herhangi bir şey yapmanıza gerek kalmaz: Bilgileriniz otomatik olarak yedeklenir ve tek bir düğmeye tıklanarak geri yüklenebilir. 

Bulut bilişimde verileriniz asla tek bir yerde depolanmaz veya yedeklenmez. Bunun yerine, parçalara ayrılı ve farklı konumlar arasında dağıtılır. Bir bilgisayar korsanı buluttaki konumlardan birini ele geçirse bile, verilerinizin tamamına erişemez, sadece bir işe yaramayacak parçaları görebilir. Aynı nedenle, ransomware (fidye yazılımı) riskini minimuma indirmiş olursunuz zira şirketinizin bilgisayarlarında şifrelenecek bir veri saklanmaz. Şirket bilgisayarlarınız hacklense bile, buluttaki verilerinizi kullanarak operasyonlara ara vermeden devam edebilirsiniz.

Maliyet Verimliliği

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, bulut bilgi işlem, işletmelerin hizmetleri kendi ihtiyaçlarına göre ölçeklendirmesine olanak tanır. Bu da, tahmin edilebileceği gibi maliyetler açısından önemli bir avantaj elde edilmesini sağlar. Bulut bilgi işlem abonelik temelli bir hizmettir, donanım, yazılım veya bakım için ayrı ödemeler yapılması gerekmez. Yalnızca o anda kullanmakta olduğunuz hizmetlerin aylık üyelik maliyetleri vardır. İhtiyacınız kalmadığında hizmetlerden bazıları için ödeme yapmayı bırakabilirsiniz. Diğer bir deyişle, sadece ihtiyacınız olan şeyler için para harcarsınız.

Daha İyi Müşteri Hizmetleri

Müşteri temsilcileriniz, kullanıcılara yardım etmelerini sağlayacak verilere istedikleri zaman ve istedikleri yerden ulaşabilir. Mobil, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar da dahil olmak üzere farklı cihazları kullanarak tüm kullanıcılarla etkileşim kurabilirler. Sonuç olarak müşteri sorunları hızlı ve etkili bir şekilde çözülebilir. Bulut kullanımı sayesinde, müşteri hizmetlerinde daha fazla otomasyon kullanmanız da mümkün olacaktır. Yani çağrı sürelerini kısaltabilir ve sorunlara yanıt verme süresini hızlandırarak genel müşteri memnuniyetini artırabilirsiniz. 
 

WhatsApp İhbar Hattı
05076419903
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme

Van Hakimiyet Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!