• Haberler
  • Gündem
  • Büyük Türk Dünyası Derneği'nden Doğu Türkistan Cumhurbaşkanına ziyaret

Büyük Türk Dünyası Derneği'nden Doğu Türkistan Cumhurbaşkanına ziyaret

Büyük Türk Dünyası Derneği Genel Başkanı Rıza Koçak, ve  Türkiye Cumhuriyetlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Musa Koç,  Ankara Balgat da bulunan  Doğu Türkistan Cumhurbaşkanının makamında nezaket ziyaretinde bulundular.

Burada  Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Abduvali  Buğrahan Osman tarafından karşılandılar. Doğu Türkistan da kurulması planlanan  Büyük Türkiye Dünyası Derneğinin kurulması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Daha sonra karşılıklı sıcak sohbetler yapıldı. 

Görüşmede konuşan Rıza Koçak,  "Allah nasip ederse bundan sonra derneğimiz olarak maddi ve manevi  Çin zulmüne maruz kalan,  adeta bir insanlık suçu olan soykırım ile karşı karşıya kalan  Doğu Türkistan'li kardeşlerimizin yanında olacağız. Var olan zulmü dünyaya duyuracağız" dedi.

Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Abdulvali  Buğrahan Osman ise,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: "Osman,  sizlerin yanımızda olması bize güç veriyor kuvvet veriyor. Mevcut hükümetten hiç bir konuda arzu ettiğimiz desteği maalesef göremiyoruz. Bir  projemiz var,  Türkiye de Doğu Türkistan köyü projemiz var. Fakat bu konuda izin ve destek göremedik."diye kouştu.

Son olarak söz alan Musa Koç da;  "canımız ile kanımız ile her zaman  Doğu Türkistan'in yanında olacağız"ifadelerini kullandı.

Günün anısına karşılıklı hediye taktimininde yapıldığı toplantı, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Haber: Süleyman Çelebi / Ankara

Bakmadan Geçme