• Haberler
  • Siyaset
  • CHP Van İl Başkanlığına flaş aday! İşte o isim...

CHP Van İl Başkanlığına flaş aday! İşte o isim...

14 Mayıs 2023 seçimlerinde Van'da bir vekil çıkarma fırsatını kaçıran ve daha sonra çalkantılı süreçler yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi il teşkilatında yeni başkanlık heyecanı başladı.

Yerel seçime kısa bir zaman kala diğer partilerde olduğu gibi CHP’de de değişim hareketliliği başladı.

Milletvekilliği seçiminden sonra bıraktığı il başkanlığı görevine dönen Av. Seracettin Bedirhanoğlu’nun devam ettirdiği başkanlık görevi için flaş bir aday çıktı. Seçim sonrası hareketli günler yaşayan Bedirhanoğlu’nun bir atandığı, bir görevden aldığı sürecin tartışmaları sürerken uzun yıllar Van’da il başkanlığı yapan ismin bir kez daha aday olduğu öğrenildi.

BUGÜN ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK

CHP’de uzun yıllar il başkanlığı ve siyaset yapan Cemal Şen’in bugün il başkan adaylığını açıklayacağı öğrenildi. “Emek ile, yürek ile, cesaret ile” sloganıyla bugün il başkanlığı binasında “Adayım” diyecek olan Cemal Şen’in aynı zamanda bir açıklama ile başkanlık konusundaki kararını da açıklayacağı öğrenildi.

Yıllarca chp’nin en önemli ismi olmuştu

Tam bir siyaset geleneğinden gelen Cemal Şen, CHP teşkilatlarındaki görevleri ve il başkanlığının öncesinde de uzun yıllar SHP ve bu gelenekteki partilerde siyaset yapmıştı. Şen’in başkanlığı döneminde CHP önemli çıkışlar yapmış ve bazı dönemlerde kentte adından çokça söz ettirmişti. Şen, il başkanlığı bitmesine rağmen partisinden kopmamış önceki teşkilatlarda da görev almaya devam etmişti.

Bakmadan Geçme