Çığ altında kalan araçlardan biri çıkarıldı

Van'da, 1 hafta önce etkili olan kar ve tipi nedeniyle Van-Bahçesaray kara yolunda mahsur kalan 10 kişinin terk ettikten sonra çığ altında kalan 2 araçtan biri çıkarıldı.

Van'da 1 hafta önce başlayan ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipi Van-Bahçesaray yolunu ulaşıma kapattı.

Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'ne ulaşan ekipler, düşen çığlar nedeniyle yolda biriken kar kütlelerini temizliyor. Geçtiğimiz Cuma günü Van'dan Bahçesaray'a gitmekte olan Şahin Sabırlı ile birlikte 3 araç, Karabet Geçidi'ni geçtikten hemen sonra kar ve tipiye yakalanarak araçları kara saplandı.

Çığ altında kalan araçlardan biri çıkarıldı

Çığ riski nedeniyle ulaşıma kapanan bölgeye ekipler ulaşamayınca, Sabırlı ve diğer araçtaki 10 kişi, önlerinden giden Nazmi Sabırlı'nın aracına ulaşarak gece geç saatlerde ilçeye ulaştı. Terk edilen 2 araç ise daha sonra düşen çığ altında kaldı. Bölgeye gelen araç sahipleri, minibüs ve hafif ticareti aracı küreklerle kurtarmaya çalıştı.

Çığ altında kalan araçlardan biri çıkarıldı

Kar altında kalan araçlardan birini yol kenarında bularak çevresini temizleyen ekipler, diğer aracın uçurumdan yaklaşık 20 metre yuvarlandığını tespit etti. Bugün öğlen saatlerinde çığ altında kalan hafif ticari araç, karayolları ekiplerinin yardımı ile bulunduğu yerden çıkarıldı. Şahin Sabırlı ve beraberindekiler aracı çalıştırarak yolun açılmasını beklediler.

Bakmadan Geçme