Cumhurbaşkanı Danışmanı HÜMEYRA ŞAHİN Kimdir?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Cumhurbaşkanı Danışmanı Hümeyra Şahin, evliliğe giden ilk yola adım attı. Fuat Oktay ve Hümeyra Şahin çiftinin nişan yüzüklerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan taktı. Nişandan paylaşılan bir fotoğraf karesinden sonra Hümeyra Şahin kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor soruları araştırılıyor. İşte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'la birlikte evliliğe giden ilk yolda nişanlanan Hümeyra Şahin biyografisi..

Dün yapılan sade tören ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Hümeyra Şahin nişanlandı. Çiftin nişan yüzüklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Eşi Emine Erdoğan taktı. Nişan töreninden paylaşılan fotoğrafın ardından Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Kültür-Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Hümeyra Şahin'in biyografisi merak konusu oldu. İşte Hümeyra şahin kaç yaşında, nereli gibi soruların yanıtı...

HÜMEYRA ŞAHİN KİMDİR?

Tam adı Havva Hümeyra Şahin'dir. 1976 senesinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Beyazıtta bulunan İstanbul Üniversitesi'nde Tarih Bölümü'nü 1998 senesinde bitirmiştir.

Marmara Üniversitesi’nde Osmanlı Bürokratik Modernleşmesi konusunda yüksek lisans yaptı. 2007-2008 seneleri arasında öğrenim hedefiyle Londra’da bulundu. İtalyan Roma İşletme Okulu’nda Sanat ve Kültür Yönetimi alanında master programına dahil oldu.

Ulusal ve uluslararası konseptlerde içerik ve mimari danışmanlığı yaptı. Farklı edebiyat dergilerinde deneme ve öyküleri yayımlandı. Lacivert adlı ilk öykü kitabı 2012 yılında basıldı. Aktif sivil toplum çalışmaları içinde yer aldı, Meridyen Derneği’nin başkanlığını yürüttü.

Uzun süre Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Hâlen Cumhurbaşkanlığı Danışmanı olarak aktif görev yapmaktadır.

Hümeyra Şahin, Akşam gazetesinde yayımlanan yazılarıyla bilinir. Çeşitli ilgi alanlarının olduğu öykülerini Lacivert (2011) ismini verdiği kitapta buluşturan yazar, yirmiye yakın farklı hikâyede; bazen septik, bazen anarşist, bazen romantik, bazen mütevekkil bir çehre ile karşımıza çıkar.  Kitap, bir yandan yazarının sezgilerini, tanıklıklarını, beklentilerini aktarırken, diğer yandan çağına dair memnuniyetsizlikleri okura sunmaktadır. Çelişkilerin zenginliğinden beslenen hikâyeler, kimi zaman tarihin katmanlarında, kimi zaman da yerkürenin genişliğinde, estetiğin iptila ettiği bir ölçü ve denge arayışında kıvamını bulur.

Kitap, yer yer bir çocuğun gözünden geçmişin silik anlarını yaşadığımız çağın yitiklerinde parlatırken, okurunu; şehirlerin birbirine hiç benzemeyen sokaklarında yeni tanıklıklara davet eder. Şahin, Lacivert'te mizaçları ve meşrepleri ortak bir noktada buluşturan doğal insanlık hâllerini, toplumun aynasında gözler önüne sermektedir.

Bakmadan Geçme