• Haberler
  • Siyaset
  • DEVA Partisi Van yönetimi ve ilçe başkanları belli oldu

DEVA Partisi Van yönetimi ve ilçe başkanları belli oldu

DEVA Partisi İl Başkanlığı yeni yönetimi belirlenirken, ilçe başkanlıklarına da yeni atamalar yapıldı. İşte Van İl yönetimi ve ilçe başkanları....

Yerel seçimler öncesinde hareketlilik sürerken, Van'daki siyasi partilerde de seçim heyecanı yaşanıyor.

Mayıs 2023'te görevi bırakan DEVA Partisi eski İl Başkanı Erdinç Peker'n ardından İl Başkanlığı görevine Avukat Erkan İrven getirilmişti. Bugün Erkan İrven başkanlığındaki DEVA Partisi Van İl Teşkilatı seçime giderek yeni yönetimini belirledi.

Parti binasında gerçekleşen seçimde Erkan İrven yeniden İl Başkanı seçilirken, Erciş, Edremit ve İpekyolu ilçe başkanlıklarına da yeni atamalar yapıldı.

Yeniden göreve getirilen Başkan İrven, azimli kadrolarıyla yeniden daha güçlü bir başlangıç yapacaklarının altını çizdi.

Başkan İrven basına yaptığı açıklamada, Genel Merkez kararıyla il başkanlığı görevine getirildiğini belirterek şunları söyledi:

Oluşturulan yeni il yönetimle, Van’da dürüst siyaseti ilke edinmiş, özgürlükçü ve demokrat siyasi anlayışla kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan hizmet sunacağız. Van’ın, Vanlının hak ve hukukunu koruyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın"

DEVA Partisi Van yönetimi ve ilçe başkanları belli oldu

Yeniden, daha güçlü bir başlangıç vurgusu

Van’ın üstüne karabasan gibi çöken tüm demokrasi dışı gölgeleri bertaraf edeceklerini ifade eden İrven, bundan sonra halktan kopuk olmadan, azimli kadrolarıyla yeniden daha güçlü bir başlangıç yapacaklarına vurgu yaptı.

Teşkilatları oluşturulurken, ilk defa siyasete girecek kişilere ağrılık verdiklerini aktaran İrven sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehrinizin demografik yapısı, ve Kadın kotasına özen gösterdik.  Başlayan ve devam eden çalışmalarımızla Van’ımızın gerçek sorunlarını tespit edip sahici çözüm önerilerimizi ortaya koyacağız. Kavgacı ayrıştırıcı bir siyaset değil, birleştirici ve barışçı bir siyaset ortaya koyacağız. Tamamen yerel bir siyaset tarzı benimseyeceğiz. Tüm bu çalışmalarımızı yaparken öncelikle iletişim halinde olacağımız odaklanma noktası, Vanlı hemşerilerimiz olacak. Vatandaşımızı dinleyeceğiz. Vatandaşın öneri ve taleplerini dikkate alacağız.  Basınımızı dikkatle izleyeceğiz. Şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel dinamikleriyle samimi diyalog halinde olacağız. Sivil Toplum Örgütlerimizle, Meslek Birlikleriyle sürekli temas halinde olacağız.”

DEVA Partisi Van yönetimi ve ilçe başkanları belli oldu

İrven, 2 ay gibi kısa sürede Van İl Teşkilatlarını titizlikle oluşturduklarını belirterek, yeni yönetim kararıyla DEVA Partisi İpekyolu İlçe Başkanlığı görevine Eray Bilgisel, Erciş İlçe Başkanlığına Şahin İsmail Macit, Edremit'e ise Muharrem Üçgül'ün getirildiğini söyledi.

İl Yönetimine giren isimler de şu şekilde;

Erkan İrven (İl Başkanı)

Sinan Akdoğan

Rabia Aslan

Mustafa Erad

Afet Kuşman Özkaçmaz

Cahit Kundakçı

Nazife Sümertaş

Nazan Çetiner

Mehmet Emin Akın

Erdem Erol

Ahmet Sönmez

Kudbettin Karabacak

Azmi Fazla

Erdoğan Çelebioğlu

Nihat Mülazımoğlu

Cumhur Coşkun

Zeki İltemiş

Şehmus Demirel

Fuat Ezen

Ali Işık

Sinan Dalmış

Hülya Eren

Pınar Dönmez

Bakmadan Geçme