• Haberler
  • Van Haber
  • Edremit – Van YYÜ arasında deniz ulaşımı başlayacak mı?

Edremit – Van YYÜ arasında deniz ulaşımı başlayacak mı?

Van'ın toplu taşımada yaşadığı sıkıntıları hafifletecek deniz ulaşımı önerisi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldü. Edremit ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi arasında deniz otobüsleri ile yolcu taşımacılığı yapılması istenilen önerge ulaşım komisyonuna sevk edildi.

Van’da yıllardır konuşulan Van Gölü deniz ulaşımı, Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda AK Parti Meclis Grubu'nun deniz otobüsleri önergesi ile tekrar gündeme geldi. Edremit marina - Van YYÜ arasında deniz otobüsleri ile yolcu taşımacılığı yapılsın önerisi Meclis’te görüşülerek ulaşım komisyonuna sevk edildi.

VAN’DA DENİZ ULAŞIMI BAŞLAYACAK MI?

Ulaşım komisyonu, Edremit ile Van YYÜ arasında deniz ulaşımının sağlanması için gerekli incelemeleri yaparak bir rapor hazırlayacak. Hazırlanan rapor Eylül ayı Meclis Toplantısı’nda gündeme getirilerek görüşülmesi bekleniyor. Oturumda görüşülecek rapor Mecliste oylamaya sunulacak. Meclis’ten onay çıkarsa deniz ulaşımı başlayacak.

Edremit – Van YYÜ arasında deniz ulaşımı başlayacak mı?

VAN’IN DENİZ ULAŞIMI HAYALİ GERÇEKLEŞECEK Mİ?

Van’ın toplu taşımada yaşadığı sorunlara bir nebze de olsa çözüm getirecek olan deniz ulaşımı, kentte büyük heyecana yol açtı. Uzun yıllardır konuşulan ancak bir hayal olarak kalan deniz otobüsü seferlerinin başlamasıyla, Edremit ile Tuşba arasında yeni bir güzergah açılmış olacak. Kentin trafik yükünün büyük bir kısmını tek başına sırtlayan İpekyolu Caddesi üzerinden otobüslerle sağlanan yolcu taşımacılığı uzun ve meşakkatli olması nedeniyle çileye dönüşüyor

Yaklaşık 30 kilometrelik güzergahta mor ve mavi otobüslerle sağlanan yolcu taşımacılığı yetersiz kalıyor. Özellikle okulların açılmasıyla beraber çileye dönüşen otobüs yolculuğu, deniz ulaşımıyla rahatlayacak.

Edremit – Van YYÜ arasında deniz ulaşımı başlayacak mı?

VATANDAŞLAR DENİZ ULAŞIMININ BAŞLAMASINI İSTİYOR

Konuya ilişkin sosyal medya üzerinden fikirlerini belirten vatandaşlar, deniz otobüsü seferlerinin biran önce başlaması gerektiğini dile getirdi.

DENİZ OTOBÜSLERİ UZUN BİR ARANIN ARDINDAN SEFERE BAŞLAMIŞTI

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan deniz otobüsleri, 4 yıl aradan sonra yeniden seferlerine başlamıştı. Edremit Marina’dan Akadamar Adası arasında yolcu taşıyan deniz otobüsleri, BELVAN Kart ve temassız özelliği olan kredi kartlarıyla ödeme kolaylığı sağlanarak halkın yanı sıra yerli ve yabancı turistlere de konforlu bir yolculuk imkânı sunuyor.

İŞTE AK PARTİ MECLİS GRUBUNUN VERDİĞİ DENİZ ULAŞIMI ÖNERGESİ METNİ

"Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Meclis Başkanlığına; Meclis Toplantı Gündemini incelediğimizde Van’ın ulaşımını rahatlatacak yeni adımların atılması hususunda gündem maddesinin olmadığını gördük. Bu nedenle önergemizin gündeme alınmasını ve deniz ulaşımı başlatılması için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz. 

Hem şehirlerarası ulaşım güzergâhı olan, aynı zamanda şehir içi ulaşımın önemli güzergâhı durumundaki İpekyolu Caddesi, Van Küçük Sanayi Sitesi Organize Sanayi Bölgesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Dursun Odabaşı Tıp Merkezi gibi önemli nüfus hareketliliği sağlayan kümelenmelere de hizmet vermektedir. Özellikle Van’da yaşanan depremden sonra yapılan deprem konutları nedeniyle Edremit ilçesinde büyük nüfus yoğunluğu oluşmuş durumda. Tüm bunları düşündüğümüzde İpekyolu Caddesi üzerinden sağlanan ulaşım yükü kapasitesinin çok üzerinde bulunmaktadır. Yeni hizmete giren sahil yolu kısmen bu yoğunluğun yükünü almış olsa da, başka alternatif bir güzergâhın bulunmadığı da dikkate alındığında, İpekyolu Caddesi üzerinden sağlanan ulaşım, halkımıza her gün büyük zorluklar yaşatmaktadır.

Düşük maliyetli ve ulaşım imkânı sunan Van Gölü şehir içi ulaşımda çözüm olarak değerlendirilmelidir. Van Gölü üzerinden yapılacak ulaşım seferleri güzergâh üzerindeki Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Dursun Odabaşı Tıp Merkezi yükünü azaltacaktır. Edremit İskele ile Van YYÜ iskelesi arasında Van Büyükşehir Belediyesine ait Deniz Otobüsleri sabah erken saatlerde başlayarak, akşam saatlerine kadar devam edebilecek tarifeli düzenli karşılıklı seferler düzenlenmelidir. Edremit ilçesi içerisinde belediye otobüsleri ile iskeleye sağlanacak ulaşım, deniz otobüsleri ile Edremit - Üniversite arası,  üniversite içerisinde de belediye otobüsleri ile tamamlanarak, yeni bir ulaşım aksı ring seferleri halinde tamamlanabilir. Halkımıza ek maliyet getirmeden deniz ulaşımının başlatılmasını talep ediyoruz."

Bakmadan Geçme