• Haberler
  • Gündem
  • Emekliye Kötü Haber! Bayram İkramiyeleri Zamsız mı Ödenecek?

Emekliye Kötü Haber! Bayram İkramiyeleri Zamsız mı Ödenecek?

Bakan Bilgin, canlı yayında Ramazan Bayramından önce ödenecek olan Bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya cevap verdi.

Yaklaşık 14 milyon emeklinin gözü kulağı zamlı bayram ikramiyesine çevrilmiş durumdaydı. 

Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında, emekli ikramiyesinin zamsız ödeneceğini açıkladı.

Bakan Bilgin, Ramazan Bayramından önce ödenecek olan Bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya, şu cevabı verdi: 

"Adı bayram ikramiyesidir. Ücret türü değildir. Şu anda öyle bir karar gündemimizde yok. Ayın 28 veya 29'unda emeklilerimize ödenecek." 

Emekliler arasında, halen 1100 TL olan Bayram ikramiyesinin enflasyondaki artışa paralel olarak en az 1.500 TL olmasına yönelik beklenti hakimdi.

Bakan Bilgin'in Bayram ikramiyesiyle ilgili açıklamaları şöyle: 

"Artış her zaman değerlendirilebilir, cumhurbaşkanımız her zaman gündeme getirebilir, ben şu anda, mevcut durumu kastediyorum. Ancak enflasyona ayarlı bir düzenleme değil, böyle bir şey yok. Biz enflasyonla mücadeleyi esas alıyoruz, bu ekonomik program başarılı olmalı, ağustostan sonra düz, sonra aşağı bir çizgi olursa, bu Türkiye'nin başarısı açısından fevkalade önemli. Bazıları eşel mobil gibi kavramlar söylüyorlar, bunlar hiperenflasyona götüren uygulamalardır, enflasyon sarmalına sokar."

Bakmadan Geçme