Engelli çocuklara yönelik yüzme eğitimleri başladı

Van'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Suda Engelsiz Yaşam' projesi kapsamında, bedensel ve zihinsel engelli 60 çocuğa yüzme eğitimi veriliyor. Proje sayesinde engelli çocuklar, sosyal imkanlara kavuşurken, bedensel iyileşmeler de gözlemleniyor. Van ve ilçelerinde son 1 yılda 25 bine yakın çocuk ve yetişkin yüzme eğitimlerinden faydalandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün olimpik yüzme havuzunda hayata geçirilen 'Suda Engelsiz Yaşam' projesiyle, bedensel ve zihinsel engelli 60 çocuk, verilen yüzme eğitimiyle yarışmalara hazırlanıyor.

Down sendromlu kızı Eylül için gelen Derya Kaya, projenin engelli bireylere sosyal imkan sağladığını belirtirken, Olimpik Yüzme Tesisi Amiri Ayhan Tekçe de kentte ilk kez engelli bireylere yönelik yüzme eğitimleri verdiklerini söyledi.

Engelli çocuklara yönelik yüzme eğitimleri başladı

Merkez İpekyolu ilçesi Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde, 2012 yılında hizmete açılan, 50 metre uzunluğu, 25 metre genişliği, 3 metre derinliği ve 2,5 metrelik 10 kulvarı bulunan olimpik yüzme havuzunda, yaz ve kış aylarında farklı okullardan gelen öğrencilere ve kulüplere üye sporculara yüzme eğitimi veriliyor. 'Yüzme bilmeyen kalmasın' ve 'Spor Van' projeleri kapsamında havuza gelen 6-12 yaş arası öğrenciler, bu havuzda 13 antrenör ve 7 cankurtaranla eğitim alıyor ve boğulma vakalarına karşı da bilgilendiriliyor. Son 1 yılda Van ve ilçelerinde 25 bine yakın çocuk ve yetişkin yüzme eğitimlerinden faydalandı.

Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu'nda, şimdi de engelli çocuklara yüzme eğitimleri veriyor. 'Suda engelsiz yaşam' projesiyle yüzmeyi öğrenen engelliler, kendilerine bu imkanı sağlayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

'YÜZDÜKTEN SONRA KOLLARIM AÇILDI'

Bedensel engelli Caner Karakoç, "Ben buraya geldikten sonra kollarım açıldı, kaslarımda iyileşmeler oldu. Bize bu imkanı sağlayan yetkililere çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme