• Haberler
  • Van Haber
  • HÜDA PAR İl Başkanı Sayğın'dan gazetecilere destek açıklaması

HÜDA PAR İl Başkanı Sayğın'dan gazetecilere destek açıklaması

Kentin yerel basını ekonomik sıkıntılarla boğuşurken, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Başkanlığı çarpıcı bir basın toplantısı düzenleyerek yerel gazetecilerle ilgili açıklama yaptı.

Kentin yerel basını ekonomik sıkıntılarla boğuşurken, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Başkanlığı çarpıcı bir basın toplantısı düzenleyerek yerel gazetecilerle ilgili açıklama yaptı.

Van'ın yerel basını ekonomik zorluklarla mücadele ediyor. Kentte faaliyet gösteren yerel gazeteler, baskı maliyetleri, reklam gelirlerinin düşüklüğü ve abone sayısındaki azalma gibi sorunlarla karşı karşıya. HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, yerel basının sıkıntılarına dikkat çekmek amacıyla çarpıcı bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

HÜDA PAR İl Başkanı Sayğın'dan gazetecilere destek açıklaması

İl Başkanı Rasim Saygın, toplantıda yerel gazetelerin yaşadığı ekonomik zorlukları dile getirerek, bu durumun gazetecilerin görevlerini yerine getirmesini engelleyebileceğini belirtti. Kentin yerel haberlerine erişimde yaşanabilecek eksikliklerin, toplumun bilgilendirilmesi ve demokratik süreçlere katılım açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Ayrıca, İl Başkanı Saygın, kentteki siyasilerin gazetecilere eşit ve saygılı davranması gerektiğine dikkat çekti. Bağımsız ve özgür basının demokrasinin temel bir unsuru olduğunu hatırlattı ve gazetecilerin haber yapma özgürlüğünü savunmanın önemine vurgu yaptı.

Bakmadan Geçme