• Haberler
  • Gündem
  • İpekyolu Gençlik Merkezi üyelerinden sokak konserleri devam ediyor

İpekyolu Gençlik Merkezi üyelerinden sokak konserleri devam ediyor

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İpekyolu Gençlik Merkezi müzik grubu, koronavirüsle mücadele sürecinde kısıtlama çağrılarına uyan Vanlılar için Türkçe ve Kürtçe konser vererek, eğlenceli zaman geçirmelerini sağlıyor.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İpekyolu Gençlik Merkezi müzik grubu, koronavirüsle mücadele sürecinde kısıtlama çağrılarına uyan Vanlılar için Türkçe ve Kürtçe konser vererek, eğlenceli zaman geçirmelerini sağlıyor.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan İpekyolu Gençlik Merkezi personelleri ve üyeleri koronavirüs nedeniyle günün büyük bölümünde evde olan vatandaşların güzel zaman geçirmesini sağlamak amacıyla sokaklarda mini veriyor. Bu kapsamda Vanlı sanatçı Serkan Kaya ve Gençlik Merkezi üyeleri seslendirdiği şarkılarla, hayatı eve sığdıranlara eğlenceli anlar yaşatıyor.

Sokaklardan yükselen müzik sesiyle şaşkınlık yaşayan kent sakinleri de balkon, pencere ve damlara çıkarak şarkılara eşlik ediyor, mini konseri cep telefonlarıyla kaydediyor.

Gerçekleşen faaliyet hakkında açıklama yapan İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Sunullah Erçek, "İpekyolu Gençlik Merkezimiz gençlik çalışanları ve gönüllü gençleri ile birlikte kısıtlamanın olduğu bu günlerde halkımıza moral motivasyon adına sazımızla, gönlümüzle ve sesimizle vatandaşlarımıza konuk olmaya geldik. İstedik ki evde geçirdiği bu günlerde onlara moral motivasyon içerikli bir müzik programı icra edelim. Halkımızın teveccühü de oldukça fazla. Bizleri ailece evlerinin balkonundan izleyerek, müzik ziyafetimize eşlik etmeleri bizleri ziyadesi ile memnun ediyor."dedi.

Koronavirüs tedbirlerinin başladığı günden bu yana buna benzer bir çok faaliyeti hayata geçirdiklerini dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, "Gençlik ve Spor ailemiz olarak gerek yurtlarımızda misafir ettiğimiz vatandaşlarımıza, gerekse kısıtlamadan dolayı gününü evlerinde geçiren vatandaşlarımız için faaliyetlerimizi sıklaştırdık. Farklı noktalarda Spor Hizmetleri birimimiz olarak 'evde kal, hareketsiz kalma' sloganımızla antrenörlerimiz eşliğinde spor ve temel hareketler dediğimiz uygulmaları balkonlarda ve pencerelerde yaptırıyoruz. Bugünde İpekyolu Gençlik Merkezimizin müzik grubu tarafından evlerinde kalan vatandaşlarımız için mahallelerimizi gezerek, müzik sunumu gerçekleştirdik. Genci,yaşlısı 7'den 70'e herkesin evlerinin pencerelerinden ve balkonlarından bu etkinliğimize eşlik ederek katılması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Faaliyetlerimizi özellikle yasak olan günlerde devam ettirmeyi planlıyoruz. Ayrıca faaliyetlerimize gönülleri ile katkı sunan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum"ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme