İşten çıkarılan işçiler bayrama buruk giriyor

Van'da DEm Partili Belediyeler tarafından işten çıkarılan işçiler Kurban Bayramı'na buruk giriyor.

31 Mart yerel seçimlerinde Van'da 14 belediyede seçimleri kazanan DEM Parti, ilk icraat olarak işçi kıyımına başlamıştı.

Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Blediyesi, Tuşba Belediyesi ve Edremit Belediyesi başta olmak üzere seçimlerin ardından DEM Partili belediyeler tarafından 900 işçinin işine son verildi. 1 Mayıs işçi bayramında başlayan işçi kıyımının ardından işçiler eylem başlattı. 1 aydır belediyeler önünde işlerini geri isteyen işçiler, bayramda da eylemlerini sürdürmeyi planlıyor.

İşten çıkarılan işçiler bayrama buruk giriyor

İşçiler bayrama buruk girecek!

İşçi bayramında telefonlarına gelen mesajla işlerine son verildiğini öğrenen yüzlerce işçi, kurban bayramına işsiz ve buruk bir şekilde girecek. Belediyeler önünde çadır kurarak eylem başlatan işçiler işlerini geri istiyor.

İşten çıkarılan işçiler bayrama buruk giriyor

"Ne kurbanlık alabildik ne de alışveriş yapabildik"

Eylemlerini sürdüren işçiler gazetemize yaptığı açıklamada, "Seçimlerden önce kimseyi işten çıkarmayacağına dair söz verdiler. Ama başkanlar sözünü yerine getirmedi. Biz sadece işimizi geri istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. İşsiz oldukları için maddi durumlarının da çok kötü olduğunu kaydeden işçiler, şunları söyledi:

"Ne kurbanlık alabildik ne de alışveriş yapabildik. Zaten biz bayramda da buradayız. Herkes memleketlerine ve köylerine bayram kutlamaya gidecek ama biz bayramda da nöbette olacağız. Bayramı buruk şekilde çadırda kutlayacağız."

Özel Haber

Bakmadan Geçme