Kadın Avukat, Van Barosuna Cumhuriyet dersi verdi

Van Barosuna kayıtlı Avukatl Melis Akın Yıldız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına kayıtsız kalan Van Barosuna büyük ders! Avukat Yıldız, Baro önüne üzerinde 'Cumhuriyetin 100. yılı kutlu olsun' yazılı çelenk bırakarak baroya cumhuriyet dersi verdi.

Türkiye geneli Cumhuriyet Bayramı büyük coşkuyla kutlandı.

Van'da da sabah saatlerinde başlayan kutlamalar, gün boyu çeşitli etkinliklerle sürdü.

Van Barosu yine bir skandala imza atarak, coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayram'ında hizmet binasına Türk Bayrağı asmayı da ihmal etti.

Baronun bu tutumu, vatansever kadın avukatın gözünden kaçmadı ve baro yetkililerine sıradışı bir ders verdi.

Van Barosuna kayıtlı Avukat Melis Akın Yıldız, avukat olmayı cumhuriyete borçlu olduğunu belirterek Baro binası önüne çelenk bırakarak Türk bayrağı açtı.

Avukat Melis Akın Yıldız bu anları ise sosyal medya hesabından paylaşım yaparak duygu dolu bir mesaj yayımladı.

Kadın Avukat, Van Barosuna Cumhuriyet dersi verdi

İşte o anlamlı paylaşım;

Cumhuriyetimizin 100. Yılı için tek bir mesaj dahi yayınlamayan Van Barosuna tepki gösteren Avukat Yıldız,

"Oysaki bizler bugün avukat olmamızı cumhuriyete borçluyuz. Bu duruma çok üzüldüm ve çok içerledim. O esnada aklıma Atamızın şu sözleri geldi: “Tek başıma kalsam da mücadeleye ahdettim! Şunu biliniz ki, bütün arkadaşlarım beni yalnız bırakıp gitseler, ben bu Meclis-i Ali’de tek başıma kalsam da, mücadeleye ahdettim."

ifadelerini kullandı.

Kadın Avukat, Van Barosuna Cumhuriyet dersi verdi

"Cumhuriyeti onlar kurdu. Yükseltecek ve yaşatacak olan bizleriz!"

Baronun sessizliğini farkedince binanın bulunduğe yere geldiğini aktaran kadın avukat Yıldız, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Düşman adım adım her tarafı işgal ederek Ankara’ya kadar gelecek olursa, ben bir elime silahımı, bir elime de Türk bayrağını alıp Elma Dağı’na çakacağım! Burda tek başıma son kurşunuma kadar çarpışacağım. Sonra da bu mukaddes bayrağı göğsüme sarıp şehit olacağım. Bu bayrak kanımı sindire sindire emerken, ben de milletim uğruna hayata veda edeceğim. Huzurunuzda buna and içiyorum.” Neden duruyorum dedim ve hemen şanlı Türk bayrağımızı alıp baronun önüne gidip çelenk bıraktım. Cumhuriyeti onlar kurdu. Yükseltecek ve yaşatacak olan bizleriz!"

Ümit Özdağ'dan büyük destek!

Kadın avukatın paylaşımının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamayan Van Barosuna çelenk yollayarak protesto eden Avukat Melis Akın Yıldız’ı tebrik ediyorum." dedi.

Bakmadan Geçme