Mersin'den Van'a 2200 km'lik zorlu yarış!

Mersin'den yola çıkarak 15 kentin sınırından geçecek 14. TransAnatolia yarışına katılanların son durağı Van olacak.

Mersin’de başlayan Türkiye'nin en zorlu ve uzun rallisi olarak anılan 2200 km’lik 14. TransAnatolia Ralli yarışının son durağı Van olacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığının izni ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun desteğiyle düzenlenen yarışta, yerli ve yabancı 93 sporcu yer alıyor.

TransAnatolia Sportif Direktörü Orhan Çelen, etkinliğin aynı zamanda bir spor turizmi organizasyonu olduğunu, Türkiye'nin tarihini ve kültürel zenginliklerini tanıttıklarını vurguladı.

TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar ise bu yıl "Destan devam ediyor" temasıyla düzenlenen etkinliğe katılanlara başarı diledi.

1 Eylül Pazar günü başlangıç işareti verilmesinin ardından 14. TransAnatolia Ralli Raid yarışına katılanlar yola çıktı.

VAN'DA SONA ERECEK

Motosiklet, 4x4 otomobil, quad, SSV ve kamyonlar için "rally" ve "raid" kategorilerinde gerçekleştirilen yarışta sporcular, 15 il sınırından geçen 2 bin 200 kilometrelik parkurda mücadele edecek.

Katılımcılar "rally"de zamana karşı yarışacak, "raid" kategorisinde ise navigasyon yeteneklerini sergileyecek.

Mersin'den yola çıkan katılımcılar, Karaman, Konya, Niğde, Adana, Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis'ten geçtikten sonra yarışı 7 Eylül'de Van'da tamamlayacak.

Bakmadan Geçme