• Haberler
  • Gündem
  • Öz Büro İş Sendikası depremzede üyeleri için harekete geçti

Öz Büro İş Sendikası depremzede üyeleri için harekete geçti

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sendikası, depremde hayatını kaybeden üyeleri ve üyelerinin yakınları için destek seferberliği başlattı. Hayatını kaybeden üyeler için 50 bin lira ödeme yapılacağını duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan depremin ilk anından itibaren bölgede yardım seferberliği başlatan ve yaraların sarılmasında büyük destek sunan Öz Büro İş Sendikası, depremde hayatını kaybeden üyeler ve depremde hayatını yakınları vefat eden üyelere yardım ve destek açıklaması yaptı. 

Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba imzalı bildiride, ferdi kaza sigortası kapsamında anlaşmalı oldukları sigorta firmasından 50 bin lira, sendika üyelerinden vefat eden ve evi zarar gören üyelere de sendika olarak nakti yardım yapacakları belirtildi.

Depremin ilk anından itibaren sendikanın tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde olduklarını ve yaraların sarılması için tüm imkanları seferber edildiğinin altı çizilen bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Depremi yaşan ve yaşamayan bütün üyelerimiz bilmelidir ki, sendikamız var olan maddi imkanlarının neredeyse tamamını ayni ve nakdi olarak deprem bölgesine göndermiştir. Yaşadığımız bu tarifi imkansız acının ilk gününden itibaren sendika olarak bütün imkanlarımızı en hızlı şekilde deprem bölgesindeki kardeşlerimize göndermek üzere harekete geçtik. Sendikamızın tüm çalışanları bir yandan Ankara'dan bölgeye yardım göndermek için organize olurken, diğer yandan tüm genel başkan yardımcılarımız, şube yönetimlerimiz ve teşkilat uzmanlarımız deprem bölgesine giderek gece gündüz demeden üyelerimizin yanında oldular. 

Sendikamızın bu duruma yönelik yapacağı çalışmalar için yaşanan bu büyük afetten etkilenen üyelerimizden; kendisi, eşi veya çocuklarından hayatını kaybedenler ile evi yıkılan üyelerimizin bilgilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Üyelerimize her yıl yaptırdığımız ferdi kaza sigortası kapsamında vefat eden üyelerimiz için anlaşmalı olduğumuz sigorta firması aracılığıyla 50 bin lira ödeme yapılacaktır. Ayrıca sendikamız evi yıkılan veya vefat eden her bir üyemiz için maddi yardımda bulunacaktır. 

Şube yönetimlerimizin ve temsilcilerimizin bu durumda olan üyelerimizin bilgilerini tespit ederek, bir dosya halinde ivedilikle sendikamıza ulaştırmaları oldukça önemlidir. Bu vesileyle depremde kaybettiğimiz tüm üyelerimize Allah'tan rahmet, yakınlarımıza baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar ve tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz"

Bakmadan Geçme