Özel, 'Vangölü alan başkanlığı kurulmalı'

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Erdoğan Özel, katıldığı televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Vangölü Alan Başkanlığı'nın artık kurulması gerektiğini belirtti.

Van TV ekranlarında yayınlanan ‘Gündeme Dair’ programında gazeteci Ahmet Bayram’ın sorularını yanıtladı. Van’da bir çok sosyal sorumluluk projesine imza atarak, Vangölü’ndeki kirliliğe dikkat çeken Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Vangölü Alan Başkanlığı’nın kurulması gerektiğini aktardı.

Türkiye’nin farklı illerde örneklerinin olduğuna değinen Özel, “Vangölü kirliliğini önlemek için farklı adımların atılması gerekiyor. Bunlardan en önemlisi artık bir alan başkanlığının kurulması elzemdir. Ülkede örnekleri var. Mesela, Kapadokya Alan Başkanlığı gibi. Tüm kurumlarla harekete geçerek Van Gölü Alan Başkanlığı’nın artık kurulması gerekiyor” dedi.

Özel, “Vahşi bir sulama yöntemi var”

Vangölü için artık kurumsal anlamda koruma eylem planlarının yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Özel, “Koruma eylem planı şuanda devam ediyor. Ancak yetersiz kalıyor. Göle hoyratça davranıyoruz. Derelerden gelen bir kirlilikte var. Vangölü kapalı bir havzadır. Biz Vangölü’nü kurutuyoruz. Kontrolsüz bir tarım da buna örnektir. Tarıma karşı değiliz ama su yönetimi planının olması gerekiyor. Vahşi bir sulama yöntemi var.” dedi.

Özel, 'Vangölü alan başkanlığı kurulmalı'

Bakmadan Geçme