Saadet Partisi yerel seçimler için iddialı konuştu

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van'ın geçmişte Millî Görüş'ün kalelerinden biri olduğunu vurgulayarak yerel seçimler için iddialı olduklarını ifade etti.

Saadet Partisi, Van'da yerel seçimler için iddialı.

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van'ın mayasında Milli Görüş olduğunu savunarak 2024 yılında Van'da belediyeler kazanabileceklerini söyledi.

Türkiye’de, 18 Nisan 1999 yılında yapılan genel seçimler, Demokratik Sol Parti’nin (DSP) birinci, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) ikinci, Fazilet Partisi’nin (FP) ise Meclis’te üçüncü parti olmasıyla sonuçlandı.

Bir önceki seçimin sonucunda (1995) Refah Partisi ismi ile 158 sandalyesi bulunan ve birinci olan Millî Görüş Hareketi, bu seçimde 47 sandalye kaybetmiş ve Meclis’e 111 milletvekili gönderebilmişti. Yaşanan kayba rağmen Millî Görüş, bir önceki seçimde olduğu gibi Van’da yine 3 milletvekili çıkarabilmeyi başarmıştı.

Saadet Partisi yerel seçimler için iddialı konuştu

Başkan İlhan, “Bugün Van’da milletvekilimizin, belediye başkanımızın ve encümenimizin olmaması, yarın da olmayacağı anlamına gelmiyor” diyerek sözlerine başladı. İlhan, Millî Görüş Hareketi’nin 1984 yılındaki yerel seçimlerde, ilk kazandığı belediyelerden birinin Van Belediyesi olduğunu hatırlattı.

Aradan geçen 40 yılın ardından 2024 seçimlerinde yeniden Van’da belediyeler kazanabileceklerini belirten İlhan, “2002 yılı sonrasında Saadet Partisi dönemi ile birlikte, geçmişte bize oy veren insanlar Millî Görüş’e oy verdiğini zannederek AK Parti’ye oy verdi. Yine de Van’ın gönlünde, Van’ın mayasında Saadet Partisi var. Bir önceki yerel seçimlerde Muradiye ilçemizde belediye meclis üyelerimiz vardı. Ancak kayyım uygulaması ile birlikte belediye meclisi feshedildi. Bu durum, memleketin kaderi olmuş. Ama önümüzdeki seçimlerde belirleyici olacağız, inşallah belediyeler de kazanacağız” şeklinde konuştu. gazeteduvar

Bakmadan Geçme