• Haberler
  • Gündem
  • Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alım Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Kura Çekimi Ne Zaman Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alım Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Kura Çekimi Ne Zaman Yapılacak?

10 bin işçi alım sonuçları ne zaman açıklanacak? Kura çekimi ne zamanı yapılacak? 10 bin kişilik sürekli işçi alım süreci nasıl işleyecek? Yeni başlayan işçilerin maaşları ne kadar olacak? TİS'ten yararlanacaklar mı?

2022 yılına girilmesiyle birlikte kamu kurumları personel alımına hız verdi.

En büyük alımlardan birini de Sağlık Bakanlığı yapıyor. Bakanlık, 10 bin sözleşmeli memur ve 10 bin sürekli işçi olmak üzere 20 bin kişilik personel alımına gidiyor.

Sağlık Bakanlığı’nın 10 bin sürekli işçi alımına ilişkin başvuru süreci, 15 Mart 2022 ile 21 Mart 2022 tarihleri arasında tamamlandı.

İŞKUR üzerinden elektronik ortamda alınan başvuruların ardından gözler yerleştirme sürecine çevrildi.

İşçi adayları asıl ve yedek listeye girip giremediklerini ve kura çekiminin ne zaman, nerede yapılacağını sorguluyor.

Peki 10 bin işçi alım sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kura çekimi ne zamanı yapılacak?

10 bin kişilik sürekli işçi alım süreci nasıl işleyecek?

İlan edilen kadrolara başvuran adaylar, İŞKUR tarafından Sağlık Bakanlığına bildirilecek.

İşe alınacak sürekli işçiler, İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından asıl ve asıl sayı kadar da yedek olmak üzere her hangi bir sınava tabi tutulmaksızın noter kurası ile belirlenecek.

Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacak.

Yeni Başlayan İşçilerin Maaşları Ne Kadar Olacak? TİS’ten Yararlanacaklar Mı?

Kura sonucunda atanarak göreve başlayan işçilerin başlangıç ücretleri, asgari ücret olacak.

Ancak bu işçilerin Sağlık Bakanlığı’nda uygulanmakta olan toplu iş sözleşmesine taraf işçi sendikasına üye olarak ya da dayanışma aidatı ödeyerek mevcut TİS’ten, toplu sözleşme hükümleri çerçevesinde yararlanabilmesi mümkün olacak.  

Böylece toplu iş sözleşmeden gelen sosyal yardımlardan ve ücret artışlarından yararlanabilecekler.

Sürekli İşçi Adaylarında Hangi Şartlar Aranacak!

 - 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

- Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

- 18 yaşını tamamlamış olmak.

- İlan tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak (15 Mart 1982 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).

- Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

- Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5. maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

- 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

- Güvenlik görevlisi (silahsız) olarak istihdam edilecekler için, yukarıda belirtilen şartlara ilave olarak, 5188 sayılı Kanun’un 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ile (g) ve (h) bendindeki şartları taşımak.

Noter Kurası Ne Zaman Çekilecek?

Sağlık Bakanlığı’nın sürekli işçi kadrolarına yapılan başvuruların sonuçları, 06 Nisan 2022 tarihinde Ankara’da çekilecek kura ile belli olacak.

Kura sonucu asıl ve yedek listeye girenler ilan edilecek.

Noter Kurası Sonrası Süreç Nasıl İşleyecek?

Noter kurası sonucu asıl olarak yerleştirme işlemi yapılanlardan;

- istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar

- süresi içerisinde başvuru yapıp da başvuru şartlarını taşımayanlar

- ataması yapılıp uygun görülen süre içerisinde göreve başlamayanlar

- atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanlar

- göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanlar

-İşletme Toplu İş Sözleşmesinin 15. maddesi gereğince bir aylık deneme süresi içerisinde sözleşmesi feshedilenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecek.

Bakmadan Geçme