• Haberler
  • Yaşam
  • Tarihçi Talha Uğurluel'den Halime Hatun Kümbeti hakkında açıklama!

Tarihçi Talha Uğurluel'den Halime Hatun Kümbeti hakkında açıklama!

Ünlü tarihçi Talha Uğurluel, restorasyonu yapılmayan ve harabeye dönen Halime Hatun Kümbeti hakkında açıklama yaparak, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün restorasyon kararını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Gevaş'ta bulunan Selçuklu Mezarlığının doğusunda yer alan 700 yıllık Halime Hatun Kümbeti'nin bakımsız hali içler acısı bir hal aldı. Bakımsızlığı ile sık sık gündeme gelen kümbet, daha önce de slüetini bozduğu gerekçesiyle yurt binasının yıkımının ardından rahat bir nefes almıştı.

Geçtiğimiz günlerde gazetemizin gündeme getirdiği 'Halime Hatun Kümbeti'nin bakımsız kaldı' haberi üzerine ünlü tarihçi Talha Uğurluel sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Ahmet Bayram'ın kümbet ile ilgili paylaşımının ardından Talha Uğurluel'den yanıt geldi.

Uğurluel paylaşımında, "Ahmet bey Van il kültür turizm müdürlüğü geçen yıl Halime Hatun Kümbeti ve mezarlığını bakım programına aldı. Ancak maalesef alınan yanlış bir kararla bütün restorasyon projeleri durduruldu. Acilen bu yanlıştan dönülmesini bekliyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme