• Haberler
  • Yaşam
  • Türkiye'ye düşen göktaşı nereye düştü? Göktaşı neden düşer

Türkiye'ye düşen göktaşı nereye düştü? Göktaşı neden düşer

Türkiye'ye göktaşı mı düştü, meteor nereye düştü? Geceyi gündüz gibi aydınlattı, kameralara yansıdı! Göktaşı nedir, meteor düşmesi neden olur? İşte detaylar..

Türkiye'ye meteor mu düştü sorusu vatandaşlar tarafından yanıt arıyor. Akşam saatlerinde Diyarbakır, Malatya, Erzurum, Elazığ, Gaziantep ve çevre illerden görülen bir gökyüzü olayı yaşandı.

Bir anda ortaya çıkan yeşil ışık geceyi gündüze çevirirken göktaşı düşmesi yaşandığı iddiası gündeme oturdu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından ''Meteor düşmesi nedir, neye sebep olur?" soruları gündemdeki yerini aldı.

Güvenlik kemaraları ve vatandaşların cep telefonları tarafından kaydedilen görüntülerde görülen ışık hüzmesi heyecan yarattı.

Peki, Türkiye'ye göktaşı mı düştü, göktaşı düşmesi neden olur?

İşte Son dakika Türkiye'ye göktaşı mı düştü sorusunun yanıtı ve konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler...

2 Eylül Cumartesi akşam saatlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde gecenin karanlığını aydınlatan ışık hüzmesi, korku ve paniğe yol açtı.

Bölgede heyecana neden olan olay saat 20:40 civarında yaşandı. Karanlık gökyüzü önce mavi, yeşil ardından kızıl ışıkla aydınlandı.

Göktaşı olduğu değerlendirilen cisim, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde başta Diyarbakır olmak üzere Malatya, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, başta olmak üzere Türkiye'nin birçok noktasından görüldü.

Henüz yetkili bir merciden düştüğü yerle ilgili bir resmi açıklama yapılmadı.

Bakmadan Geçme