Van'da artan trafik kazalarına alt geçitli çözüm önerisi

Van'da son zamanlarda trafik kazalarında yaşanan artış kentin ulaşım ağındaki problemleri bir kez daha gündeme getirdi. Kaza sayısındaki artışa dikkat çeken Van Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Sertaç Kütükçüoğlu, alt geçitlere vurgu yaptı.

Alternatif yolların olmadığı Van’da trafik yükünü kaldıramayan İpekyolu Caddesi’nde sık sık trafik kazaları meydana geliyor. Son günlerde artan kazalar bir kez daha alt yapı eksikliklerini akıllara getirdi. İpekyolu Caddesi başta olmak üzere işlek caddelerde yıllardır vaat edilen ama bir türlü gerçekleştirilmeyen alt ve üst geçitlerin yapılmasıyla trafiğin rahatlayacağı gibi kazaların da önüne geçileceği belirtiliyor.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Van Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Sertaç Kütükçüoğlu, “Van’da trafik kazaların artmasının sebepleri, Kaza yapılmasının sebebi ve aynı yerlerde olması alt geçitlerin olmamasıdır. Eğer bunlar yapılırsa kazalar azalır.

1-Havaalanında alt geçit şart,

2-eski karayolların kavşağına alt geçit şart,

3-eski köy hizmetleri üzerine alt geçit şart,

4-Beşyola üst geçit yol şart,

5-Otomobil sanayinin oraya alt geçit şart.

Bunlar yapılırsa Allah’ın izniyle kazalar azalır. Nasıl Diyarbakır’da alt geçitler varsa ve trafiğin akışını rahat sağlamışlarsa Van ilimize de yapılırsa akış sağlanır.

İkincisi yakın mesafede olan insanlar yürüyerek işe gidilecek olan yerlere arabasıyla gidiyor. Yürüyüş yapın, sağlıklı olun.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme