Van'da 'İlahiyat Bilimlerinde Makasıd Sempozyumu' düzenlendi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) düzenlenen 'İlahiyat Bilimlerinde Makasıd Uluslararası Sempozyumu'nda İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösterildi.

Eski Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği, Libya'nın Tripoli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Raafat Mikati, YYÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Candan ve İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık da birer konuşma yaptı.

YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumda konuşan İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ilimlerin gayelerini konuşmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını anımsatan Görmez, Filistin'in hüznü, matemi ve çocukların haykırışlarının gölgesinde konuşmanın çok zor olduğunu söyledi.

Van'da 'İlahiyat Bilimlerinde Makasıd Sempozyumu' düzenlendi

Yüz yıldır çağdaş dünyanın ve bütün insanlığın gözü önünde kardeş Filistin halkının evlerinin, ocaklarının, vatanlarının karış karış işgal edildiğini belirten Görmez, "İlk kıblemiz, bütün peygamberlerin yurdu, mukaddes mekanımız olan Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın bütün kutsiyetini yüz yıldır ihlal eden siyonist barbarlığına, vahşet ve mezalimine karşı İslam'ın emrettiği savaş ahlakına ve hukukuna bağlı kalmak kaydıyla geliştirdiği savunma ve direniş hakkını ve hattını kabul etmek bugün vicdan sahibi her insanın ve Müslüman'ın öncelikli vazifesi olmalı." diye konuştu.

Bakmadan Geçme