Van'da petrol arama çalışmaları başladı!

Türkiye enerji potansiyelini artırmak ve yerli kaynakları değerlendirmek için doğalgaz ve petrol arama çalışmalarına hız verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Van'da eylül ayında petrol arama çalışmalarının başlayacağını duyurmasnın ardından Bakanlık, TPAO'ya Van'da 4 ayrı sahada 5 yıl süre ile petrol arama ruhsatı verilmesini kararlaştırmıştı. Bu gelişme üzerine AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu da Van'da petrol arama çalışmalarının başladığını duyurdu.

Van'da enerji sektöründe yeni bir dönem başlıyor… Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TPAO'ya Van'da 5 yıl süre ile petrol arama ruhsatı verilmesini kararlaştırmıştı. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van’da petrol arama çalışmalarının başladığının müjdesini verdi.

AK Parti Van milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, “Bugün Erçek bölgemizin 24 kilometre kuzeyinde Muradiye ilçemizin 16 kilometre güneyinde Kürzat bölgesindeyiz. Burada çok büyük bir müjdeli haber bekliyoruz. Önce keşif sonra kulenin kurulması matkapla bin 500 metre yerin altına inilmesi sonucunda bu bölgede Allah’ın izni ile önümüzdeki süreçte bir petrol müjdesini biz Türkiye ile paylaşacağız.” Dedi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Van il sınırları içinde yer alan 4 ayrı sahada 5 yıl süreyle petrol arayacak. Karara göre, TPAO'ya Van il sınırları içinde yer alan 60 bin 247, 60 bin 240, 60 bin 448 ve 60 bin 455 hektarlık alanlar için beş yıl süreyle petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırmıştı.

 

Bakmadan Geçme