Van'daki müze ve ören yerleri sınıfta kaldı!

TÜİK, geçen yıla ilişkin Kültürel Miras İstatistiklerini açıkladı. Buna göre 2023 yılında Van'daki Müze ve ören yerlerini ziyaret eden kişi sayısı bir önceki yıla göre düştü. İşte Van'daki müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin ‘Kültürel Miras İstatistiklerini açıkladı. Buna göre, bir önceki yıla göre Van’daki müze ve ören yerlerini ziyaret eden kişi sayısında büyük bir düşüş yaşandı.

Türkiye genelinde müze sayısı, 2023'te bir önceki yıla göre yüzde 7,1 artarak 606'ya, müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı da yüzde 6,2 artışla 55 milyon 752 bin 208'e yükseldi.

VAN MÜZE VE ÖREN YERLERİNİ ZİYARET EDEN KİŞİ SAYISI AZALDI

Vanolay’ın derlediği verilere göre, 2022’de Van’da müze ve ören yerlerini toplam 344 bin 920 kişi ziyaret ederken 2023’te bu sayı 273 bin 620’ye düştü.

2 müze 3 ören yeri bulunan Van’da ziyaretçi sayısındaki büyük düşüş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün hizmet yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

VAN’DA KAÇ MÜZE VAR?

Van’da dünyanın en büyük Urartu Müzesi olarak nitelendirilen Van Müzesi ve eşsiz mavisiyle büyüleyen Van Gölü’nün ortasındaki Akdamar Anıt Müzesi bulunuyor. Bu müzelerde toplam 42 bin 750 eser yer alıyor.

VAN’DA KAÇ ÖREN YERİ VAR?

Van Kalesi, Hoşap Kalesi ve Çavuştepe Kalesi olmak üzere ildeki 3 ören yeri ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.

Bakmadan Geçme