• Haberler
  • Gündem
  • Van Gençlik ve Spor ile AFAD arasında işbirliği protokolü imzalandı

Van Gençlik ve Spor ile AFAD arasında işbirliği protokolü imzalandı

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arasında afet farkındalık işbirliği protokolü imzalandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının ‘Afet Eğitim Yılı’ olarak belirlenmesinin ardından AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş, geniş kapsamlı çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Bir çok kurum, kuruluş ve STK ile işbirliği yaparak, farkındalık oluşturan AFAD son olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinde ki bireylere yönelik Afet ve Farkındalık eğitimlerinin verileceği belirtilen protokol imzaladı.

İmzalanan protokolde, Gençlik Merkezi bireylerinin AFAD gönüllüsü olmalarına da katkı sunulması imza altına alındı.

Gençlik Merkezinde ki bireylerin AFAD gönüllüleri ve personellerinin katılımlarıyla sosyal sorumluluk projelerinin yürütüleceğinin resmiyet kazandığı imza töreninde; doğa yürüyüşleri, dağ tırmanışları ve kamp yapabilecekler. Ayrıca Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri ve Gençlik Merkezi bireylerinden oluşan Arama Kurtarma ekibi kurulmasının da önü açıldı.

Protokol imza töreni sonunda başarı dileklerinde bulunan İl Müdürü İnanç ve Körpeş, işbirliğinin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Bakmadan Geçme