Van Kahvaltısında bir devir kapanıyor

Dünyanın en meşhur kahvaltısı olarak, Rekorlar kitabında yer alan Van kahvaltısında bir devir kapanıyor. Kimlerin yüzünden tabi ki Van'ın değerine sahip çıkamayanların yüzünden.

Van kahvaltısını dünyaya tanıtan, bu uğurda servetini harcayan, aile yaşamını feda eden Van Kahvaltı Kültürünü dünyaya mal eden “Bak Hele Bak Yusuf Konak” şahsi üzerinde oynanan oyunlara dur demek anlamında, kahvaltı salonunu kapatma kararı aldığı söylendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası’na ait mülkiyette kiracı olarak hizmet yapan ve her ay oldukça düzenli bir şekilde kirasını ödeyen “Bak Hele Bak Yusuf Konak” Ticaret Odasının Muhalif grubunun her Meclis toplantısında “Odanın yerini neden Yusuf Konak’a vermişsiniz” diyerek, Yusuf Konak’ın oradan çıkmasını konu ederek, Yusuf Konak’a hak etmediği iftiralarda bulunması bardağı taşıran son damla olduğu ifade edildi.

Van Havadis Gazetesinin edindiği bilgilerde, Van’ın Kültür elçisi “Bak Hele Bak Yusuf Konak”, “Benim üzerimden birileri prim elde etmeye çalışıyor. Benim üzerimden birileri Van TSO’nun mevcut Başkanı ve Yönetimine sürekli sözlü tacizde bulunuyor.

Bir gün benden dolayı Van TSO Meclisinde önüne geçilemez bir tartışma çıkarda, bu tartışmada kavgaya dönüşürse, aşiret nüfusunun yoğun olduğu bu şehirde, aileler işin içerisine girer ve yüzlerce aile bu durumdan zarar görecektir”  denildiği ,  Van TSO’da muhalif grubun başkanı ve onun etrafında bulunan birkaç kişinin sürekli kendisini hedef almasını kabullenemeyen Bak Hele Bak Yusuf Konak, “Ceketimi alır çıkar giderim” dediği ve kimseye minneti olmadığı söylediği gelen bilgiler arasında yer aldı.

Van’ın Kültür elçisi ve Van Kahvaltısının marka olmasında büyük emekleri olan “Bak Hele Bak Yusuf Konak”  Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve ekibinin kendisinden dolayı daha fazla yıpratılmasını istemediğinden ötürü, ticari hayatına son noktayı koyacağını ve bazı kendini bilmezlerin işgüzarları nedeniyle, kahvaltı sektörüne son vererek işi bırakacağı gelen bilgiler arasındaki yerini aldı.

Yusuf Konak’ın Van TSO’nun kurumsal kimliğine daha fazla zarar gelmemesi, kendisinden dolayı Van’da kötü bir olay çıkmaması anlamında Van TSO’nun kiracısı olmaktan çıkacağı ifade edildi. Kahvaltı Kültürünün ağabeysi olarak bilinen Bak Hele Bak Yusuf Konak; Azgın ve Zalim insanlardan dolayı işi bırakacağı, azgın ve zalim olanlara Allah hidayetini ihsan etmiyor. Onları beğendikleri, istedikleri, içine düştükleri inkâr bataklığında bırakıyor. Bu düşünceler üzerine Konak’ın, İş yerinin kapatmasına, çoluk çocuğunun ekmeğine sebep olanları da, inkâr bataklığından kalması için Allaha havale ettiği, Van Havadis Gazetesine ulaşan bilgiler arasında yer aldı.

Bakmadan Geçme