• Haberler
  • Gündem
  • Van Milletvekili Kayatürk, Pakistan'da görüşmelere katıldı

Van Milletvekili Kayatürk, Pakistan'da görüşmelere katıldı

Van Milletvekili Burhan Kayatürk, 3 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte Pakistan'da temaslarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Van Milletvekili Burhan Kayatürk, beraberindeki heyetle Pakistan'a gitti. 

Türkiye ve Pakistan'ın tarihsel birlikteliğe sahip, aynı değerleri ve gelecek vizyonunu paylaşan, dost ve kardeş iki ülke olduğuna işaret eden Cevdet Yılmaz, "Bugün yaşadığımız, bu değerler ve ortaklıklar zemininde çok somut bir işbirliğiydi. MİLGEM dediğimiz biliyorsunuz milli gemimiz var. Biz bunu savunma sanayimiz çerçevesinde geliştirmiştik ve geçtiğimiz yıllarda Türkiye tarihinin en büyük savunma sanayi ihracatını dost ve kardeş Pakistan'a yaptık dört tane MİLGEM'i Pakistan'a tedarik ettik." ifadelerini kullandı.

Kayatürk, Pakistan heyetinde

Van Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Burhan Kayatürk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a eşlik etti. Uzun zamandır Pakistan ile ilişkilerde ciddi rol üstlenen Kayatürk'ün, bu ziyarette de önemli projelerin görüşmesine katkı sundu. Türkiye-Pakistan ilişkilerinde ciddi katkıları olan Kayatürk, tüm enerjisini ülke menfaatine harcamakla dikkat çekiyor.

Bakmadan Geçme