Van Orhan Doğan Caddesi ölüm alanına dönüştü

Dün akşam saatlerinde İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi'nde yaşanan kazada 4 kişi ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kazaların sürekli yaşandığı Orhan Doğan Caddesi'nde sorunun çözülmesi için verilen dilekçeye ise olumlu dönüş sağlanmadı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Van Orhan Doğan Caddesi ölüm alanına dönüştü

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’nde bulunan Orhan Doğan Caddesi’nde dün akşam yapılan hızdan kaynaklı 65 ABC 690 plakalı araç Zeki Abi adlı esnafın şarküterine girdi. Aracı kullanan şahıs ve aracın içerisinde bulunan 3 akrabası ağır yaralanarak ambulansla hastaneye kaldırılırken dükkanda maddi hasar oluştu. 5 yoldan oluşan ve bir çok esnafın bulunduğu caddede sürekli kazaların meydana geldiğini söyleyen Esnaflardan Adem Keyfi, hız kesicinin yollara bırakılması için resmi dilekçe verdiklerini ancak yetkililer tarafından ‘Trafiğin sıkışacağına’ dair bir dönüş yapıldığını belirtti.

‘Sorunların çözülmesi için can kaybının olması gerekmiyor?’

Serhat News’e konuşan Keyfi olayla ilgili şunları dile getirdi: “Burada talihsiz bir şey yaşandı esnaf arkadaşımızın şarküteri dükkanına araç girdi. Bu kaza ilk değil. Daha önce de burada birçok kaza yaşandı. Gerekli başvuruları yapmamıza rağmen dilekçe vermemize rağmen sorun çözülmedi. Burada hız kesici gibi kazlara karşı birçok önlem alınabilir. Bu sorunu dile getirdik taleplerde de bulunduk. Sorunların çözülmesi için illaki can kaybının olması gerekmiyor. Bu günde bir can kaybı olmadı ama olma ihtimali vardı.”

‘Sürekli kalabalık bir yol’

2021 yılında resmi olarak dilekçe verdiğini dile getiren Keyfi, Ama maalesef sonuca ulaşmadım. Yetkililer bir toplantı alıp kurul kararıyla bize dönüş yapacaklarını söylediler. Ancak dönüş yapılmadı üstünde durdum sorunun tekrar gittim. 3 yıldır dilekçeye herhangi bir cevap yok. Burada yaşanan kazalara ilişkin video görsel aktarmıştım ancak bana ‘Trafiğin sıkışacağına’ dair bir dönüş oldu. Tek isteğimiz çözüm için hız kesicinin uygulanması sonuç olarak burası kalabalık bir cadde. Çok fazla esnaf dükkanının olmasından dolayı araçların da yoğun uğradığı yollardan biri. Yaşanan kazadan yetkililerde haberdar. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Hepimiz için faydalı olacaktır bu sorunun çözülmesi” talebinde bulundu.

Serhat News

Bakmadan Geçme