Van YYÜ Hastanesi'nde çocuk odası kuruldu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin de katkılarıyla Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezinde, lösemi hastası çocuklar için 'oyun odası' kuruldu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Edremit Gençlik Merkezi ve Edremit Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan odanın açılışına; Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer, Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ümit Haluk İliklerden, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gençlik Hizmetleri Müdürü Arif Taşdemir ve Edremit Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Ekinci katıldı.

Amaç çocukların mutluluğu

Açılışta konuşan Rektör Şevli: “Üniversite olarak lösemi hastası çocukları ve onların yakınlarını bir nebze de olsa mutlu edecek bu tür sorumluluk projelerini sevinçle karşılıyor ve bu projelere katkı sunmaktan kıvanç duyuyoruz.  Bu tür projelerin artmasına ve hasta çocuklarımızın mutluluklarını çoğaltmaya yönelik katkılara devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Açılışın ardından kurulan odada incelemelerde bulunan Prof. Dr. Şevli, Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ümit Haluk İliklerden’den de oda hakkında bilgi aldı. Başhekim İliklerden; odanın, lösemili çocukların keyifli vakit geçirmesi ve onlara moral kaynağı olabilmesi amacıyla kurulduğu ayrıca oda içerisinde kullanılan malzemelerin, çocukların sağlığına olumsuz etkide bulunmayan özel materyallerden oluştuğu bilgilerini paylaştı. Açılışın ardından “oyun odası” çocuklara teslim edildi.

Bakmadan Geçme