Van'daki 569 projenin toplam miktarı açıklandı

Van'da kamu kurum ve kuruluşları tarafından 2023 yılında gerçekleştirilen yatırım ve faaliyetler, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda değerlendirildi.

Toplantıda yatırımcı bölge müdürleri, gerçekleştirilen yatırımların ve çalışmaların sunumunu yaparak, devam eden projelerin mevcut durumu hakkında bilgi verdiler. Toplantıda ayrıca yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu ve yerel/bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmeler yapıldı.

PROJE BEDELİ 149 MİLYON 347BİN TL

Van Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Tamer, Van Büyükşehir Belediyesi'nde tamamlanan ve devam eden projeler hakkında genel bir değerlendirme yaptı. İlçelere göre yapılan yatırımlar arasında İpekyolu, Tuşba, Bahçesaray, Edremit, Erciş, Muradiye, Çaldıran, Gevaş, Çatak ilçelerindeki muhtelif yollarda, toprak işleri, sanat yapıları ve üst yapım işleri olduğu belirtildi. Bu projelerin toplam bedelinin 149 milyon 347 bin TL olduğu ifade edildi. Yine Bahçesaray, Çaldıran, Çatak, Gevaş, Gürpınar, İpekyolu ve Saray ilçelerinde muhtelif mahallelerde yapılacak havuzların bedelinin ise 100 milyon 198 bin TL olduğu açıklandı. Ayrıca, Kur'an kursunun bakım ve onarım işlerinin tamamlandığı belirtildi.

VAN İÇİN YENİ DÜZENLEMELER 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Vekili Şenay Baydaş ise üniversitenin 2023 yılı projeleri hakkında bilgi verdi. Toplamda 10 projeleri olduğu ancak henüz biten projelerinin olmadığı ve 7 projenin devam ettiği ifade edildi. 2 projenin ihalesinin ve yapım aşamasının başladığı vurgulandı. Üniversitenin toplam proje tutarının 1 milyar 152 milyon 81 bin TL olduğu ve 2023 yılı ödeneğinin 276 milyon 167 bin TL olduğu açıklandı. Baydaş, üniversite projeleri arasında sahil şeridi düzenlemesi, yeni sosyal donatı alanlarının oluşturulması ve kampüs için yeni gelişim bölgesiyle ilgili düzenlemeler olduğunu belirtti. Bu kapsamda Kedi Evi, Uygulama Oteli, Hobi Bahçeleri, Botanik Park Müze ve Spor Kampüsü, Morfoloji Binası, Hayvan Hastanesi, Yeni Acil Binası, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi gibi projelerin bulunduğu ifade edildi.

Toplantıda konuşan diğer yetkililer de kendi kurumlarına ait projeler ve yatırımlar hakkında bilgi verdi. Van'da yapılan yatırımların ve projelerin yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlaması hedeflendi.

Bakmadan Geçme