Vanlı İş Adamı Kandaşoğlu,

İş hayatına atılmasıyla beraber 'memleketime ahde vefa borcum var' diyerek, gerek iş hayatından gerekse çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında çalışmaları ile başarılı bir grafik çizen aynı zamanda Van halkının sempatisini kazanan Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, gazetemize yaptığı mülakatında, Van'da bir devrim gerçekleştirdiğini söyledi.

Yaptığı başarılı hizmetlerle Van halkının gönlünde yer edinen Van’ın sevilen ve sayılan iş adamlarından Zahir Kandaşoğlu, gazetemizin Genel Yayın Koordinatörleri Erhan Uğurlu ve Ahmet Bayram’ın sorularını yanıtlayarak, dünden bugüne Van için yaptığı faaliyetleri tek tek sıraladı. 

Van halkı ile gönül bağı kurduğunuz aşikâr. Bu sevgiyi kazanmak için neler yaptınız?

Bu şehirde örnek olacak işlere imza attığımız için Van halkı bizi seviyor. Eğer sizler de bu memlekete örnek olabilecek, halkı memnun edebilecek çalışmalar yaparsanız Van halkı sizi de çok sevecektir. Beni sevmelerinin nedeni budur. Kişilik olarak doğal oluşum, her yerde her fırsatta doğruları söylediğim için bu teveccühü hemşerilerimiz bana layık görmüşler. Kalbimden geçenleri dilimle zikretmişimdir. Ben memleket sevdalısıyım. 24 gün boyunca İstanbul’dan Van’a deve sırtında geldim. Van’ı Amerika’da tanıttım. Bu memleket için önemli işlere imza attım. Bu memleket bana kazandırdı ise benim de bu memlekete vefa borcum vardır. Hemşehrilerim benim başımın tacıdır. Bu memleket için hayallerim var. Keşke tam yetkim olsaydı da, o zaman Van halkına daha güzel işler yapardım. O da yüce Rabbimin takdiridir.”

Bakmadan Geçme