• Haberler
  • Gündem
  • Vanlı yüzücü, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya aldı

Vanlı yüzücü, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya aldı

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda yüzme branşında erkekler 50 metre serbest S3 sınıfında Vanlı sporcu Umut Ünlü, altın madalya aldı.

Paris La Defense Arena'da düzenlenen yüzme yarışlarında Vanlı Umut Ünlü, 50 metre serbest S3 sınıfında finale çıktı. Milli sporcu 44.83'lük derecesiyle altın madalya alırken, Türk spor tarihe geçti. Umut Ünlü'nün bu başarısı, Türk yüzme tarihinin olimpiyat ve paralimpik oyunlardaki ilk altın madalyası oldu.

Gümüş madalyayı Ukrayna'dan Denys Ostapchenko, bronz madalyayı ise Almanya'dan Alexander Tim Josia Topf aldı.

UMUT ÜNLÜ KİMDİR?

Milli yüzücü Umut Ünlü, Paris 2024 Paralimpik Oyunları erkekler yüzme S3 kategorisi 50 metre serbest finalinde 44.83'lük derecesiyle altın madalya kazandırdı.

Umut Ünlü daha önce verdiği röportajda kendisini şu ifadelerle tanıttı. “ Ben Umut Ünlü, 2001 Van Gevaş’ta 2 kolum ve 2 bacağım yarım ve ses tellerim yapışık olarak dünyaya geldim. Ailem sağlık sorunlarım sebebiyle ben 2 yaşındayken İstanbul’a göç etti. İstanbul’da 6 yaşıma kadar çeşitli ameliyatlar geçirdim. İlkokul ve liseyi Esenyurt’ta bitirdim. Kültür Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum ve aynı zamanda Rumeli Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. 2020 yılında yüzmeye başladım.

Açık söylemek gerekirse ilk başladığım zaman sadece uğraş olsun diye gitmeyi düşünüyordum ama sonra bir ülkeyi, bir bayrağı temsil edeceğimi ve bunun için de en iyi şekilde çalışılması gerektiğini düşündüm. Bana kattıklarına gelecek olursam öncelikle kendi vücudumu sevmeme sebep oldu. Bunun yanı sıra önceden benimle iletişim kurmayan kişilerin ben başarılı oldukça benimle iletişim kurmaya çalışmasına sebep oldu. Yüzme sporu disiplin ve istikrar getirdi bana.”

Bakmadan Geçme