VANOTED'den skandal açıklama!

Aylardır Van'da uygulanan su kesintisine tepki gösteren VANOTED, turizm üzerinden VASKİ'ye yüklendi. Açıklama kamuoyunun tepkisini çekti.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından aylardır su kesintisi yaşanıyor.

Bu zamana kadar Sivil Toplum Örgütlerinden bir açıklama yapılmazken, Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) tarafından yapılan açıklama tepki topladı.

Aylardır Van halkının yaşadığı sorun karşısında açıklama yapmayan sivil toplum, turizm üzerinden yaptığı açıklama pes dedirtti.

VANOTED sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Değerli VASKİ, dün yapmış olduğunuz 6 günlük su kesintisi haberi ile Van otelcileri olarak durumu ciddiyetini belirtmek istiyoruz. Sezonun en yoğun tarihlerinde böyle bir su kesintisi Van turizmine ciddi anlamda zarar verecektir. Kararın tekrardan gözden geçirilmesi gerekir. Bu karar tamamen mağduriyet yaratacaktır. Turizme zarar veren farkli sorunlarla mücadele ederken ilave su sorununda bas göstereceği haberleri şehire zarar verecektir." ifadelerine yer verdi.

Vanlıların aylardır boğuştuğu susuzluğa sessiz kalanların turizm üzerinden mesaj vermeleri Van'da yaşayan halkalrı yok saymak olarak değerlendirildi.

Bakmadan Geçme